Starlink internetin testaaminen Suomessa?

  • 18 November 2022
  • 5 kommenttia
  • 381 katselukertaa

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +2

Elon Muskin Starlink (www.starlink.com) avasi noin kaksi vuotta sitten ennakkotilausten vastaanottamisen sivuillaan. Laitoin itseni ensimmäisten joukossa jonoon (samana päivänä kun ennakkotilauslomake aukesi sivuilla). Heidän sivuilla silloin luki, että he lähettävät Starlink terminaaleja first come first serve periaatteella, toki huomioiden sen, että heidän satelliitit tukevat jonossa olevan henkilön maantieteellistä sijaintia (minun tapauksessa Helsinki). Maksoin tässä yhteydessä noin 100€ talletusmaksun. En ole kuullut sittemmin Starlinkiltä mitään, kunnes nyt tuli sähköpostiin viesti, että olen edennyt jonossa siihen pisteeseen, että he alkavat prosessoida tilaustani. Tässä yhteydessä maksoin loput noin 500€ siitä, että he lähettävät Starlink-terminaalin minulle. En vielä tiedä tarkkaa päivämäärää koska saan terminaalin, mutta ilmeisesti lähiviikkoina. 

Ajattelin tehdä Starlinkillä muutamia nopeustestejä ja postata niistä tuloksia tänne foorumille. Jos tulee tähän testaamiseen liittyen jotain tiettyjä ideoita tms. ehdotuksia mitä haluaisitte tietää/nähdä tuon Startlink-terminaalin osalta, niin laittakaa viestiä 🤔

 

 


Aihe on suljettu kommenteilta.

5 kommenttia

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +2

Toki voi olla, että Elon tarvitsi vain lisää rahaa, eikä terminaalia näy vielä vuosi kausiin postiluukussa :)

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Alkuvuoden aikana pitäisi tulla Pohjoismaiden kattavat satelliitit käyttöön. Katsotaan mitä tulee. Musk on vain niin luotaantyöntävä persoona, ettei häntä tekisi mieli tukea tuotteita ostamalla, vaikka tuotteen tarkoitusperä olisikin hyvä. Jenkeissä on vielä kurjempi tilanne monin paikoin laajakaistan suhteen kuin Suomessa, ja tuolla Starlink on mahdollistanut nettiyhteyksiä aiemmin mahdottomiin paikkoihin. 

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +2

Joo kys. henkilö jakaa kyllä paljon mielipiteitä. Olen itse yrittänyt pitää henkilön ja hänen liiketoimintansa ja ideansa tietyllä tapaa erillään - e.g. omasta mielestä todellisuus on kuitenkin se, että kaveri on saanut koko maailman heräämään ja keskittymään tiettyjen isojen ja tärkeiden kysymysten ja aiemmin ratkaisemattomien ongelmien äärelle (ei siten, että niitä ei olisi muitakin, kuin minkä ympärillä hän pyörii), mutta sen lisäksi saanut konkretiaa myös aikaiseksi. Monet tuotteet mitä hän johtaa on arvomaailmallisesti ja yhteiskunnallisesti mielestäni järkeviä/tärkeitä/ihmiskuntaa edistäviä joita miellään tukea. Vaikka kaikki nämä tuotteet ei vielä olisikaan kaikilta osin ns. siinä missä pitäisi - niin suunta ja kehitys on mielestäni oikea ja arvomaailma kohdillaan. Maailma on mielestäni turhan täynnä vastakohtia - eli ns. “kaikkia” miellyttäviä ihmisiä, mutta jotka ei välttämättä sitten kuitenkaan saa mitään konkretiaa aikaiseksi, mikä kuitenkin loppupeleissä on myös hyvin tärkeää. Vanha sanonta “Jos kukaan ei suutu, mikään ei muutu” pitää Elonin kohdalla hyvin paikkansa ;) ..toki jos tapa tehdä asioita menee täysin ohi hilseen niin sanotusti, niin voipi olla että siinä silloin konkretiakin kärsii.

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +2

Starlink on päivittänyt tänään karttaa ja saatavuus tullut Suomen ylle: https://www.starlink.com/map

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

No niinpä näyttääkin olevan. Voisin kuvitella Starlinkin olevan mahdollisuus sellaisille paikoille, joissa ei ole kuin LTE 800 MHz peitto ja sekin heikko. Avointa taivasta voi olla vaikka kuinka. Helposti tiedän montakin paikkaa, joissa mobiiliverkko on heikohko ja hidas kaikilla operaattoreilla. Koska asutusta ei niillä alueilla ole paljoa, niin ei myöskään tukiasemia ole enempää kuin mitä puheluiden läpimeno vaatii.

 

Kerro sitten kokemuksia, kun laitteet saat. Hieman liian tyyristä nyt lähteä itse kokeilemaan, kun nykyisetkin yhteydet toimivat riittävän hyvin.