Telian ja asiakkaan välinen syntymäpäiväsaaga sakenee - nyt tuomio Käräjäoikeudesta

 • 14 November 2021
 • 1 kommentti
 • 29 katselukertaa
 • TIEDOTE                                   

   

  Varsinais-Suomen Kärajäoikeus on 14.10.2021 antamallaan yksipuolisella tuomiolla vahvistanut Telia Finland oy:n hakeman velkomustuomion koskien X aikaväliltä 26.5.2017- 23.11.2018 perittäviä kännykkäliittymän kuukausimaksuja. Kantajan mukaan X oli jättänyt velkojan toimittamasta palvelusta aiheutuneet sopimusperusteiset laskut maksamatta.

   

  Asiaa yritettiin ratkoa useilla eri tavoilla ennen oikeudenkäyntiä. Velallisen mukaan oli kiistatonta, että Telia on toimittanut palveluna kyseisellä aikavälillä hänelle vähintään kahdeksan liittymän irtisanomisilmoitusta sekä yhden syntymäpäiväonnitteluviestin 3.4.2018. Laskutusta koskeva puhelinliittymä on ollut suljettuna, eikä sitä ole voinnut käyttää. Velallinen piti tästä syystä perittävää pääomaa 426,80e ja siihen lisättyjä perintäkuluja kohtuuttomana,  ja ehdotti asiassa perittävän summan kohtuullistamista. VIimeisenä ehdotuksenaan X oli valmis maksamaan koko pääoman ja siihen liittyvät perintäkulut takaisin kuukausierissä,  jos hänelle vain lähetetään symbolisena eleenä 3.4.2022 syntymäpäiväonnitteluviesti. 

   

  Perintävaiheessa Teliaa edusti asiassa Sergel Finans Oy, joka myös siirsi asian oikeudelliseen perintään. Käräjäoikeuden antama tuomio oli yksipuolinen, koska vastaaja näki liian suuren taloudellisen riskin kanteeseen vastaamisessa ja sitä kautta mahdollisissa oikeudenkäyntikuluissa.  Käräjäoikeuden päätöksen jälkeen asia on edennyt ulosottovirastolle, ja perittävänä olevasta saatavasta on lähetetty X maksukehoitus, 850 euroa.

   

  Sergel ei kommentoi asioita nimellään, mutta nimetön nahkatakkinen mies Lahden torilta toteaa että hänen edustamansa firma ei ole mikään "*******n ohjelmapalvelutoimisto, vaan puhdas perintäyhtiö. We Care - niinkun meillä sanotaan" . Nahkatakkisen miehen mukaan yhtiö on perustettu aikoinaan Sergelin torilla, eikä edes siellä vastaan ole tullut yhtä vastenmielisiä ja sekavia tapauksia kuin tämä velallinen omine hämärine vaatimuksineen. Toistuva syntymäpäiväonnitteluviestin lähettämisen vaatiminen on koettu yhtiössä paitsi aiheettomana, myös ahdistavana. "Tämän prosessin aikana pohdimme myös täyttääkö vaatimus laittoman uhkauksen tai kiristyksen tunnusmerkistöä."

   

  Myöskään Telialta tapausta ei virallisesti kommentoida, jopa asiakaspalvelurobotti Tellu pyörittelee päätään Helsinki-Vantaan lentoaseman Shengen-alueella. Lopulta lyhyet kommentit suostuu kuitenkin antamaan "Jartsa",  Telian asiakaspalvelua hoitavan Rainmaker Oy:n Torreviejan tiimistä Espanjam Aurinkorannikolta..

   

  Keskustelun alussa Jartsa kauppaa uutta Cmore kanavapakettia, josta katsottavana olisi muun muassa jännittävä oikeussalidraama Sateentekijä (The Rainmaker, 1997). Tauskin baarista tavoitetun Jartsan mukaan X " case kuullostaa kyllä tosi *******alta jutulta, mutta tämmöstä tää on". Keskustelun lopussa Jartsa ehdottaa X, että hän tulisi juhlimaan syntymäpäiviään ensi keväänä Aurinkorannikolle: "Heitän täällä ahkerasti trubakeikkaa. Laitettais sun synttäripäivänä vähän Davea ja Anna Hanskia kehiin - Jos et sä soita ja Pieni ja hento ote - siinä kaikki. Yhteisö on tukena".  

   

   

  Tiedustelut:

   

  X syntymäpäivä juhlitaan 3.4. X oli Telian ja sitä edeltävien yhtiöiden Telia-Soneran ja Soneran asiakas vuodesta 1998.

   

  Telia Finland Oy

  kirjaudu asiakaspalveluchattimme osoitteessa www.telia.fi. Voit myös kysyä Tellulta tai liittyä Telia-yhteisön huippujengiin. Ihan huippujuttu jos tulet mukaan! #Yhdessä. Telian syntympäiviä juhlitaan 23.3.

   

  Sergel Oy- We Care.-  PL 92, 15141 Lahti

  Välitämme asiakkaistamme, asiakkaittemme saatavista ja asiakkaittemme asiakkaista. Näkemyksemme ja henkilökohtainen lähestymistapamme takaavat, että saatavat maksetaan ja hyvät suhteet säilyvät.

  Henkilökohtainen, innostava, osaava, innovatiivinen ja nykyaikainen palveluotteemme tuottaa lisäarvoa asiakkaille.Sergelin syntymäpäviä julitaan 4.1

  Edit ReOlivia: Poistettu yksilöivät asiakastiedot1 kommentti

Hei! Pahoittelut viivästyneestä vastauksesta. Telia Yhteisö ei taida olla oikea paikka tämän asian selvittämiseen. Täällä voimme jutella yleisellä tasolla palveluista ja tekniikasta. Yksilöivät viestit ja asiakastietoja vaativat tapaukset tulee käsitellä asiakaspalvelun kanssa. 

Vastaa