Skip to main content

Vappu on jo nurkan takana. Ei kyllä uskois, kun täällä Kemissä katsoo ikkunasta ulos. Lunta on vielä paljon. 

Mitä kuuluu Sinun vappuusi? Munkkia, simaa, nakkeja? Onko tullut vakiojuttuja, mitä kertakaikkiaan vain kuuluu tehdä vappuna?

Oikein ihanaa Vappua teille kaikille. 🥳💝

Meillä ei varsinaisia perinteitä ole vappuna, joka vuosi se on vähän erilainen! Huomenna perheen kanssa uhmataan luontoa ja lähdetään avaamaan terassikausi suuntaamalla Päijänteen rantaan erääseen meidän kesäiseen vakkariravintolaan pizzalle. Saa nähdä, onko ulkotilat tämän takatalvisen kevään vuoksi siellä vielä edes auki, mutta jos ne pizzat kuitenkin saisi😅 Tämän jälkeen kuulemma on myös tarve saada jäätelökiparista jätskit! Koska onhan nyt kevät! 

 


No yhden simapullon ostin, ehkä nakkeja ja perunasalaattia tai ainakin grillataan vaikka kovin on vielä talvinen keli täällä Oulun seutuvillakin 😎


Hauskaa vappua 😎

Ei meilläkään sen kummempia perinteitä ole, simaa ja munkkeja vain. Nuorempana toki oli kaikenlaista, ei niistä sen enempää 😀

Ajateltiin tänä vappuna avata grillikausi ja tehdä grillissä hodareita. Ei olisi mitään hyviä hodarireseptejä heittää 😀


Hauskaa vappua 😎

Ei meilläkään sen kummempia perinteitä ole, simaa ja munkkeja vain. Nuorempana toki oli kaikenlaista, ei niistä sen enempää 😀

Ajateltiin tänä vappuna avata grillikausi ja tehdä grillissä hodareita. Ei olisi mitään hyviä hodarireseptejä heittää 😀

Netistä löytyy kaikenlaista 😉

PRAHADOG

AINEKSET

 
4
kpl
Vaasan The DOG -sämpylöitä
 
4
kpl
Helsingin makkaratehdas Naughty DOG Savupekoni-Aurajuustonakit tai Helsingin makkaratehdas Naughty DOG Sitruuna-valkosipulinakit
 
2
dl
Naughty BRGR Base Aioli -kastiketta
 
1
tl
Tabascoa
 
4
rkl
paahdettua hodarisipulia
 
50
g
Valio voita
 
2
kpl
keltasipulia, kuorittuna ja viipaloituna
 
1/2
pkt
Naughty Burgeripekonia
 
1
dl
perunalastuja
 
1/4
pnt
tuoretta ruohosipulia, hienonnettuna
 
100
g
punakaalia
 
4
rkl
omenaviinietikkaa
 
Maldon Suolaa ja pippuria

TYÖVAIHEET

  1. Sekoita Base Aioli, Tabasco sekä paahdettu sipuli ja anna maustua vähintään 10 minuuttia.
  2. Paahda pekonit pannulla tai uunissa rapeiksi, nosta leikkuulaudalle ja hienonna hienoksi muruksi.
  3. Sekoita murut kulhossa perunalastujen kanssa ja murskaa perunalastut samalla pieniksi muruiksi. Sekoita joukkoon vielä hienonnettu ruohosipuli.
  4. Kuullota sipuliviipaleet pannulla voissa kunnes ne on pehmentyneet. Mausta Maldon-suolalla ja pippurilla.
  5. Suikaloi punakaali erittäin hienoksi suikaleeksi ja laita kulhoon etikan kanssa. Mausta kaaliraaste suolalla ja pippurilla ja anna maustua 10 minuuttia.
  6. Paista nakkeja pannulla 5-6 minuuttia tai kunnes ne ovat kunnolla lämmenneet.
  7. Paahda hodarisämpylät pannulla tai uunissa 180 asteessa noin kolme minuuttia tai kunnes ne ovat kokonaan lämmenneet ja hivenen paahtuneet.
  8. Kokoa hodari reseptin aineksista yllä olevan videon mukaan ja nauti!

Mukavaa vappua kaikille!! 🎈🍩🌞

 

Meilläkään ei varsinaisia perinteitä ole, mutta tänä vuonna ajateltiin lähteä perheen kera ehkä laavulle grillaamaan makkaraa. Ja siellä tietysti myös munkkeja, lettuja ja simaa jälkkärinä. 😋 Ihanaa että nuo kelit nyt vapuksi kuitenkin kääntyivät parempaan päin, tilanne näytti vielä “hieman” uhkaavalta viime viikolla. 😄


Netistä löytyy kaikenlaista 😉

PRAHADOG

Juu, löytää mutta hyviä sekä huonoja 😃

Kiitos, tuli ihan vesi kielelle 😋


Tuli tehtyä sekä sisällä että ulkona evästä 😋


Nyt oli kyllä vappukelit parhaimmillaan 😊 Laitettiin takapiha kesämoodiin, kun oli niin kiva ilma ulkona puuhastella. Grillasin sitten lopulta perus hodareita, kun alkoi laiskottamaan 😀


Vastaa