ylenantaa kun katsoo yle uutisia

  • 12 June 2024
  • 4 kommenttia
  • 91 katselukertaa

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +10

liikaa ääniefektiä ja jopa selostuksen aikana. scrollaavat uutisaiheet hankaloittavat itse uutislähetyksen seuraamista jos niitä yrittää seurata.

pilalle meni. siirryn takaisin mtv kymppiuutisten seuraajaksi kun on se loppukevennyskin.


4 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

liikaa ääniefektiä ja jopa selostuksen aikana. scrollaavat uutisaiheet hankaloittavat itse uutislähetyksen seuraamista jos niitä yrittää seurata.

pilalle meni. siirryn takaisin mtv kymppiuutisten seuraajaksi kun on se loppukevennyskin.

Uusi värimaailma on aika jees omasta mielestäni. Kyllä tuohon tottuu. Maikkaria ei jaksa seurailla, koska liiallinen kaupallisuus ja joka paikassa tyrkytetyt mainokset vain ärsyttävät. Eikä tuo loppukevennystoimittajakaan ole ihan puhtoinen pulmunen.

Ainakin aiemmin maikkarilla on scrollannut uutisaiheita kuvan alla.

Tuo on yleinen tapa maailmalla miltei kaikilla kanavilla.

Ainakin tämän päivän uutislähetyksistä (kuuntelen Areenasta PC:lla hifikuulokkeilla) on ärsyttävä reverb tai kaiku juontajan puheessa, ns märkä huone.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

Onhan tuossa vilinää ja vilskettä. Liekö uusi ilme suunnattu aktiivisuuden ja tarkkaavuuden häiriöitä omaaville? En taida kuulua kohderyhmään.

Ylen uutisista tuli mieleen oikeastaan Microsoftin kuopattu Windows Mobile 10 -käyttöjärjestelmä ja sen käyttöliittymän animoidut ruudut.

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +4

Ylen uutisohjelmien uusi ilme värimailmoineen ja scrollaavine uutisotsikoineen on mielestäni enimmäkseen oikein onnistunut, mutta joihinkin yksityiskohtiin toivoisin pientä viilausta.

Eniten häiritsevät ne taustalla lipuvat tekstit ja animoidut kuviot, joista tulee jotenkin rauhaton olo uutisia tai esimerkiksi A-studiota katsoessa. Näissä ohjelmissa on aivan riittävästi seurattavaa ilman keskittymistä häiritsevää animoitua taustakuvaakin.

Sääkartan pienentämistä en myöskään ymmärrä, aikaisempi kartta oli suurempi ja selkeämpi. Tässä on ehkä Ylen puolelta ajateltu virheellisesti televisioiden kasvaneita ruutukokoja, eli 55 tuuman paneelit alkavat olla monille TV:n ostajille peruskoko aikaisemman 40 tuumaisen sijaan.

Katson mielelläni sekä Ylen että MTV:n uutisia ja molempien yleisilme on sopivasti erilainen. MTV:n uutisten välissä tulevat mainokset toki ärsyttävät, mutta Katsomon kautta seurattaessa pystyy välttämään suurimman osan "kaupallisista tiedotteista".

Käyttäjätaso 7

YLE on näköjään kopioinut ulkonäköseikkoja ulkomailta ja ei ihan kaikki animaatiot ole ehkä itse viestinnän kannalta tarpeellisia. Myös värimaailma näyttää aika lailla Telian maailmalta.

No varmaan kaikkeen tottuu ja luulenpa , että YLE kyllä jotakin hienosäätöä tekee asiakaspalautteen jälkeen.

Vastaa