Kysymys

CGA2121-reititin siltaavassa tilassa

  • 15 October 2023
  • 2 kommenttia
  • 169 katselukertaa

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +4

Heippa. Ajattelin ostaa kunnon reitittimen kun tähän ei ole tullut pariinvuoteen tietoturvapäivityksiä niin vähän epäilyttävä. Löisin sen cga2121 kiinni ja laittaa sen siltaavaan tilaan. Täällä kuitenkin lukee että tukisi vain viittä laitetta, miksi? https://www.telia.fi/asiakastuki/laitteet/technicolor-cga2121#technicolor-cga2121-siltaus

Eikö se ole uuden reittittimen ongelma jakaa DHCP:t?


___
Muokkaus AaTanja: muokattu otsikkoa kuvaavammaksi. 


2 kommenttia

Kunniamerkki +8

Uusi reititin jakaa ip:t määrittelyjen mukaan sisäverkon laitteille. 

 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

Täällä kuitenkin lukee että tukisi vain viittä laitetta, miksi?

Telian kiinteissä liittymissä voit käyttää samanaikaisesti enintään viittä julkista ip-osoitetta. Sillattuun modeemiin voit kytkeä enintään viisi laitetta.

Kun omassa reitittimessäsi on osoitteenmuunnos eli NAT käytössä, se tarvitsee vain yhden noista viidestä julkisesta ip-osoitteesta. NAT-reitittimen takana sinulla voi sitten olla vaikka parisataa laitetta.

Huomaa, että osa kaapelimodeemeista syö oletuksena kakun päältä yhden osoitteen pois. Tästä pääsee eroon asettamalla modeemin WAN-osoitteeksi kiinteän yksityisverkon osoitteen.

Eikö se ole uuden reittittimen ongelma jakaa DHCP:t?

Kunhan se on NAT-reitittävässä tilassa.

Mikäli asetat langattoman lähiverkon tukaiseman AP eli access point tilaan, niin silloin joudut laskemaan tarkkaan, ettei viiden laitteen kokonaismäärä ylity.

Vastaa