DNS ongelmia

  • 1 December 2015
  • 16 kommenttia
  • 125 katselukertaa

Tälle iltaa (1.12.2015) DNS on pätkinyt vähän väliä. Ilmenee niin että nettisivuihin ei saa yhteyttä ellei ole IP tiedossa. Ping kyllä IP:llä toimii ja nämä DNS:t kyllä vastaa:

 

Connectivity to DNS Server 1 (193.210.18.18)

Connectivity to DNS Server 2 (193.210.19.19)

 

Mutta Inteno DG301AL internet-yhteyden testissä tykkää näyttää jommalle kummalle, tai molemmillekin punaista ruksia. Eikä tosiaan mihinkään www-osoitteeseen pääse selaimella. Ping ei myöskään saa selvitettyä osoitteita.

 

Eli DNS rikki.

 

Koitin tännekin kirjoittaa jo aiemmin mutta mitenpä se ilman nettiä toimisi. Nyt on taas hetki että toimii, mutta katotaan kuinka kauan. Tätä samaa on muutaman kuukauden välein satunnaisesti. Mitään vikatiedotettahan tästä ei tietenkään saa mistään. Voiko kukaan ylläpidosta edes tunnustaa että on ollut ongelmia? Vai mulleko yksin tämä on iskenyt? Muilla toimii vai? Juu, toimii mullakin jos tietää palveluiden IP:t. Ja verkkoyhteys DNS-servereille on pingattavissa ettei ole omassakaan päässä ongelmaa. Se vaan että jos DNS-serverien sisällä ei ole elämää on kyllä operaattorin vika. Tai se, että vaikka elämää olisi, niin miksi niitä nimiä ei mulle selvitellä kuten DNS:n toimenkuvaan kuuluisi.

 


16 kommenttia

Mullakin pätkii. Ongelma oli täysin sama viime tiistaina ja vielä aika tarkkaan samaan aikaan. Chatissa kehotettiin (yllättäen) boottaamaan modeemi. Olin tehnyt sen jo kahdesti. Käytössä on Viihde ja telkkari toimi moitteetta. Kuulosti kuulemma siltä, että pitää vaihtaa modeemi. Ja asialle ei luonnollisesti voinut tehdä mitään kun oli ilta.. Aamulla kuitenkin toimi normaalisti, eli en nähnyt vaivaa roudautuakseni purkin kanssa Soneralle... Olisikohan tiistaisin joku huolto tms. joka aiheuttaa ongelmia?

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +16

Kannattaa kokeilla vaihtaa DNS palvelimia Googlen DNS osoitteiksi: 8.8.8.8 ja 8.8.4.4 verkkoasetuksista.  Ohje: https://sites.google.com/site/jasunsivu/dns-nimipalvelimet

Hetkinen, siis voiko tuolla kiertää nuo Soneran omat? Miten mää oon aina ajatellu että tuo ADSL käyttäis väkisilläkin operaattorin palveluita ennen kuin päästää ulkomaailmaan. Ei tullu mieleenkään että vois käyttää parempiakin :robotsurprised:

 

No, pitääpä koittaa seuraavalla kerralla :robothappy:

 

Ton aloitusviestin jälkeen homma taas meni poikki pidemmäksi aikaa. Sammutin koneen ja menin nukkumaan. Siinä sitten pädillä (WLAN only -> käytti ADSL:ää siis) toimi moitteetta. En tosin käyny testaan että joko PC ois toiminu kans. Toki voi olla että Asus Nexus 7 käyttää defaulttinakin jo Googlen DNS:iä.

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +16

Hetkonen, Suomessa operaattori EI saa estää toisen palvelun käyttämistä. Nimipalveluita voi vapaasti vaihdella ja saa käyttää mitä tahansa. Suositus on käyttää operaattorien tai luotettavien tajohen nimipalveluita. Älä siis valitse mitä tahansa nimipalvelinta.  Nexus käyttää WLANissa oletuksena kylläkin DHCP:ltä tulevaa DNS palvelinta. Muuten se käyttää Googlen DNS palvelinta aika pitkälle. --- Googlen DNS palvelimet ovat hyvä valinta jos tulee ongelmia yhteydelle. Ne ovat helppo muistaa 8.8.8.8 ja 8.8.4.4 :)

Minulla on myös tänään illalla ja joku viikko sitten samaa vikaa. Netti pelittää ip-osoitteilla, mutta DNS:ltä ei saa resolvattua osoitteita.

 

Aika pitkään on ollut soneran netti tässäkin osoitteessa ja edellisessä. Tämä vikatyyppi on kyllä uusi minulle.

Soneran DNS pätkii ihan simona, laitoin googlen DNS-palvelimet mutta taitaa silti käyttää Soneran nimipalvelimia.

 

Miten saan pois DNS-asetuksista 192.168.1.1?

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +16

@battlezad kirjoitti:


Soneran DNS pätkii ihan simona, laitoin googlen DNS-palvelimet mutta taitaa silti käyttää Soneran nimipalvelimia. Miten saan pois DNS-asetuksista 192.168.1.1?


Määrität kiinteäksi vaikka koneellesi DNS palvelimeksi vain 8.8.8.8 ja 8.8.4.4... Ilmeisesti Intenossa tälläinen konfiguraatio...

Voitko tarkentaa mitä ja mihin nuo määritykset?

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +16

@battlezad kirjoitti:


Voitko tarkentaa mitä ja mihin nuo määritykset?


Täälä on ohjeita suomeksi: https://sites.google.com/site/jasunsivu/dns-nimipalvelimet

Jeps, kuuklettelin ja löysin ohjeet.

 

Sain vaihdettua, katotaan onko vaikutusta netin pätkintään.

 

Kiitokset!

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +16

@battlezad kirjoitti:


Jeps, kuuklettelin ja löysin ohjeet. Sain vaihdettua, katotaan onko vaikutusta netin pätkintään. Kiitokset!


Avaa komentorivi ja laita ping -t 8.8.8.8 niin näet pätkiikö netti. Jos ei tässä pätki niin yhteys kunnossa.

Soneran DNS on todellakin ajoittain ihan jotain ... sanoinkuvaamatonta.

 

Olen kuitenkin suosinut tässä asiassa kotimaista osaamista:

 

Name:    resolver1.dns.trex.fi
Address: 195.140.195.21
Name:    resolver2.dns.trex.fi
Address: 195.140.195.22

 

Ilman että kaikki kyselyt logitetaan ja tallennetaan johonkin ylikanasalliseen arkistoon.

 

T: Sami

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +16

Onko sinulla VPN joka ei lokita? Itsellä Freedome mutta enpä tietenkään tiedä lokittaako vai ei... Onko luottamista mutta en nyt laitonta puuhaile ettei sillä sinänsä väliä. Kuitenkin aina jotakin lokitetaan...

Joutu ottamaan googlen dns serverit käyttöön(8.8.8.8 ja 8.8.4.4) kun http://worldoftanks.eu/ ei suostunut toimimaan.Toimiikos toi muilla vai johtuuko toi omista säädöistä? :)

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +16

@arapahoe kirjoitti:


Joutu ottamaan googlen dns serverit käyttöön(8.8.8.8 ja 8.8.4.4) kun http://worldoftanks.eu/ ei suostunut toimimaan.Toimiikos toi muilla vai johtuuko toi omista säädöistä? :)


Tuo osoite testattu että Soneran DNS palvelin vastaa samalla osoitteella kuin Google joten ei pitäisi ongelmia olla nimipalvelussa.

Vuosi on 2022 kuukausi toukokuu, samaa tapahtuu vieläkin vähän väliä. Suosittelen laittamaan IP asetuksista manuaalisen DNS osoitteen 8.8.8.8 joka on googlen, toimii. Telian dns:t on ilmeisesti kiinalaisia, kun ei kestä kauaa käyttöä.

Vastaa