Ei internetyhteyttä

  • 17 December 2018
  • 1 kommentti
  • 1 katselukerta

Hommasin Yhteys kotiin L-liittymän marraskuun lopulla. Nyt vaihtelevasti viikottain yhteys päättää lopettaa toimintansa osassa laitteista. Esimerkiksi tänä aamuna puhelin normaalisti kiinni wlanissa ja yhteys toimi moitteetta. Kotiin palatessa puhelin ilmoittaa "Ei internet yhteyttä". Televisio toimii normaalisti verkossa. Tätä tapahtuu myös satunnaisesti televisiossa, Windows, Mac sekä Linux koneissa. Ongelma korjaantuu yleensä kun jaksaa buuttailla purkkia useampaan otteeseen. Kokeiltu myös asettaa käsin dns 8.8.8.8 ja 8.8.4.4 mutta tästäkään ei apua. Modeemina Zyxel VMG3625-T20A. Yhteydessä ei muuten ole vikaa. Nopeus on luvatulla tasolla jne.


1 kommentti

Moi @joonvena ja tervetuloa yhteisöön!

 


@joonvena@  kirjoitti:

Esimerkiksi tänä aamuna puhelin normaalisti kiinni wlanissa ja yhteys toimi moitteetta. Kotiin palatessa puhelin ilmoittaa "Ei internet yhteyttä". Televisio toimii normaalisti verkossa. Tätä tapahtuu myös satunnaisesti televisiossa, Windows, Mac sekä Linux koneissa.


Onko kaikki laitteet tässä WLANissa vai osa myös ihan piuhan kautta kytkettynä ja nekin menettää yhteyden samaan aikaan? Jos pelkkä WLAN-käytössä, voisin epäillä että Zyxelin automatiikka käytössä asetusten osalta. MAC -laitteiden kanssa kannattaa koettaa asettaa wlan-kanava alueelta 1-6 sekä tiputtaa kaistanleveys 40Mhz --> 20Mhz.  Zyxelin VMG3625 ohjeet löytyvät tästä.

 

Jos yhteys katkeaa myös kiinteän piuhan kautta kytketyissä laitteissa, häviääkö Zyxelin Internet-valo samalla kokonaan pois kun yhteys ei toimi?

Vastaa