Skip to main content
Kysymys

Erillisen reitittimen langattoman yhteyden muodostus Telia X2 reitittimeen

  • 26 August 2024
  • 1 kommentti
  • 83 katselukertaa

Millaisilla asetuksilla reitittimen (TP Linkin model TL-WR841N) saa kytkettyä langattomasti TELIA X2 kotiverkon reitittimeen  joka on kytketty valokuidun päätelatteeseen ja pitääkö palomuuriasetuksiin tehdä muutoksia (Telian palomuuri ja Windows 11/Defender käytössä)?

WDS ja Mesh ovat pitkälti valmistajakohtaisia järjestelmiä, joten todennäköisesti et saa mitenkään kytkettyä Telia X2:sta ja Tp-linkkiä toisiinsa langattomasti. Voit kytkeä ne Ethernet-kaapelilla Telia X2:n LAN-portista Tp-linkin WAN-porttiin.

Langattomasti Telia X2:si on yhteensopiva AirTies Air4930 laajentimen kanssa, joita voit tilata Telialta: Smart Wifi | Kattava wifi kodin joka huoneeseen.

Palomuuriasetukset eivät liity tähän asiaan millään tavalla.

Kysymyksenasettelusta päätellen vaihtoehtoiset laiteohjelmistot reitittimiin eivät ole tuttuja. Näin en voi suositella sellaisen asentamista Tp-linkkiin.

Toki, jos tuttavapiiristä löytyy propellihattuisia virittelijöitä ja olet valmis ottamaan riskin siitä, että asioiden mennessä pieleen Tp-linkistä tulee SER-jätettä, voit antaa Tp-linkkisi propellihatulle uudelleenohjelmoitavaksi.

Vaihtoehtoiset OpenWRT- ja DD-WRT-laiteohjelmistot mahdollistavat niin kutsutun client-tilan käytön. Huomaa, että client-tilassa Tp-link voi näkyä Telia X2:lle langattomasti vain yhden ip-osoitteen kautta. Täten joudut rakentamaan Tp-linkin taakse oman reititettävän aliverkkonsa.

Lukemistoa englanniksi:


Vastaa