Fast5370AIR hybridimodeemin port forwardit

  • 22 April 2020
  • 8 kommenttia
  • 2 katselukertaa

Moikka Yhteisö, Muuten tähän asti mukavasti toiminut hybridimodeemi lopetti yhtäkkisesti kaiken port forwardingin. Mitään asetuksia en tuossa kohtaa muuttanut, rupesin vain ihmettelemään, miksei SSH:lla enää pääse koneeseen kiinni ulkomaailmasta. Tarkempi tutkimus osoitti, ettei mikään portti päästä liikennettä läpi. Portit näyttävät kyllä olevan auki tai jotain elämää on palvelun https://www.grc.com/x/ne.dll?rh1dkyd2 mukaan niissä porteissa joiden pitäisikin olla auki, mutta mikään palvelu ei toimi. Factory reset ja vanhojen asetusten laittaminen ei vaikuttanut asiaan. Muuten netti toimii kuten ennenkin. Ainakin jossain vaiheessa laitteen firmis taisi olla hieman epävakaa ja jokusesta vaihtoon menneestä laitteestakin olen lukenut. Onko muilla tullut vastaan vastaavaa? Ideoita? Edit ReOlivia: Poistettu allekirjoitus. Automaattisen allekirjoituksen saat halutessasi käyttöön profiilin asetuksista.  


8 kommenttia

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +9

Moikka @Kumistus ja tervetuloa Telia Yhteisöön! Mukavaa kun päätit kirjoittaa tänne. Yhteisöstä löydät varmasti mielenkiintoista luettavaa ja keskusteluja, joihin osallistua! Osassa ohjelmistoversioita on havaittu ongelmia siltauksen kanssa, joita parannetaan aina ohjelmistoversioiden myötä. Tarkistaisitko nyt, mitä versiota Hybrid -modeemisi käyttää tällä hetkellä. Ohjelmiston voit tarkistaa reitittimen hallintasivulta: My Telia Wifi Router - > Device info -> Software version. Modeemi hakee aina uusinta ohjelmistoversiota käynnistyksen yhteydessä ja asentaa sen automaattisesti, kun se on saatavilla.

Terve @HenriLie.

Modeemissa on versio SG4T1R000092C.

 

Ja totta, Yhteisössä ON kaikenlaista kiinnostavaa. Jokusen ketjun tästäkin modeemista ja sen ropleemista ehdin lukemaankin ennen omaa postausta.  ^_^

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +9

Kiitos tarkastuksesta. Tähän *92C päättyvälle ohjelmistolle tämä uusin ohjelmistopäivitys on saatavilla jonkin ajan kuluttua. Tarkemmin en valitettavasti osaa sanoa ajankohtaa, koska näitä ajetaan massana, tietty ryhmä kerrallaan. Uusi ohjelmistoversio on *418C päättyvä, kun päivitys on modeemille saatavilla ja asennettu. Nyt pyytäsin siis odottamaan, kunnes päivitys on tullut ja tarkistamaan, korjaantuiko ongelma päivityksen myötä. Voit myös halutessasi ottaa asiakaspalveluumme yhteyttä ja ilmoittaa häiriöstä. Tällöin ongelmaa voidaan tutkia myös etänä tarkemmin.

Heips,

Ehdinkin jo kyselemään aspasta, ja sain fixinkin. Taas toimii.

 

Ilmeisesti modeemi priorisoi 4G liittymää DSL:n mahdollisesti joskus katkettua. Factory reset ja reboot eivät auttaneet asiaa, koska DSL-kättely kestää sen aikaa. Sen sijaan SIM:n irroitus ja palautus virrat päällä palautti ilmeisesti laitteen sisäisen kanavapriorisaation. About tähän tyyliin häiriöpuolen Kristoffer antoi selityksen.

Täytyy kyllä myöntää, että kummastuttaa -- onko noi port forwardit jotenkin vain ADSL:n kautta tulevalle liikenteelle... Noh, hitusen on hackish tää MPTCP tekniikkana, vaikka kyllä toimiikin 'tavanomaisissa' palveluissa kuten somettelussa tai njettiteeveessä ihan hyvin.

 

Mutjo. Propsit aspan Jannelle & Kristofferille. Enpä ois ite keksiny moista.

 

Ehkä tuo uusi firmisversio tuo tähän jotain päivitystä. Jään odottelemaan.

 

PS. Sorry hieman sekava ja jäsentämätön postaus, mutta jäi chat-mode kirjoittamiseen päälle. ;)

 

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +9

Hienoa kuulla, että apu ja ratkaisu löytyikin pian!

Kovin on kyllä outoa toiminta ollut, kun tuo auttoi muttei resetointi, itsellekkin uusi juttu tämä. Viedään havainto tästä myös eteenpäin tiedoksi. Välitin myös palautteesi sinua auttaneille! :smileyhappy:

Mukavaa kun toit keskustelun ilmoille myös täällä yhteisössä, tästä ketjusta voi vielä muutkin hyötyä.

Nyt kyllä hymy hyytyy. Noin vuorokausi myöhemmin ja port forwardit ovat taas katoamassa. Osa toimii, osa ei, ja vaikuttaisi siltä, että pikkuhiljaa kaikki hyytyvät pois. Lokaalisti kaikki palvelut kuitenkin pelittävät kuten ennenkin, eikä muuten netin toiminnassa huomaa mitään kummaa. Jos olen ainoa, joka kärsii tästä, niin pistää miettimään onko laitteessa tai liittymässä jotain häikkää. Liittymä tosin tarkistettiin aspan puolta (23.04.2020), eikä siellä ollut mitään. Joten laite .. tai SIM-kortti, jonka irrotus ja palautus teki ihmeitä. Hjälp! :'(

Edit: Todella kummaa. Aiemmin mainitun Shields up turvapalvelun skannerilla näyttää vain yksi portti olevan auki, vaikka niitä skannatulla alueella pitäisi olla useampia. :( Edit2: Kummallisemmaksi menee. Pelkällä ADSL:llä ei mikään liiku mihinkään suuntaan. Pelkällä mobiililla taas mikään port forward ei toimi, mutta ulospäin liikenne toimii. Edit JoonasLam: upotettu kuva viestiin Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +14

@Kumistus@  kirjoitti:

Hjälp! :'(


Ainoa apu taitaa olla, että unohdat Telian toimittamat laitteet ja siirryt käyttämään omiasi.

 

Hybridi toimii hybridinä vain Telian rikkinäisellä modeemilla, joten tämä tarkoittaa myös hybridistä luopumista. Mutta voit silti käyttää itse liittymiä tuplalaajakaistana.

 

Voit myös hankkia kuormantasaajan, jolla saat molemmat liittymät käyttöön yhtä aikaa. Yksittäisen istunnon nopeus ei tällöin koskaan nouse toisen liittymän nopeutta suuremmaksi, mutta kun istunnot jakautuvat kahdelle yhteydelle, yhtäaikaisten istuntojesi yhteenlaskettu nopeus voi olla suurempi kuin nopein yksittäinen yhteys.

 

Kuormantasaaja ei siis nopeuta yksittäisen tiedoston latausta. Mutta esimerkiksi www-selailua se nopeuttaa, kun sivun runko, kuvat ja mainokset voivat tulla eri yhteyksiä pitkin.

 

Jotkut sivustot, kuten esimerkiksi Telia, eivät siedä kuormantasausta. Kuormantasaajaa käytettäessä joutuukin näkemään hieman vaivaa määritelläkseen rikkinäiset sivustot käyttämään vain yhtä tiettyä yhteyttä.

 


@Kumistus@  kirjoitti:

Pelkällä ADSL:llä ei mikään liiku mihinkään suuntaan.


Tämä on outoa.

 


@Kumistus@  kirjoitti:

Pelkällä mobiililla taas mikään port forward ei toimi, mutta ulospäin liikenne toimii.


Tämä on normaalia. Pelkkä mobiiliyhteys on NAT:in takana, joten sitä kautta yhteyksiä ei saa tulemaan sisäänpäin.


@irrituskirjoitti
Hybridi toimii hybridinä vain Telian rikkinäisellä modeemilla, joten tämä tarkoittaa myös
hybridistä luopumista. Mutta voit silti käyttää itse liittymiä tuplalaajakaistana.

Sagemcomin tuote (tuotteet) eivät vaikuta mitenkään päteviltä laitteilta nettikatsauksen perusteella.

 


@irrituskirjoitti

Voit myös hankkia kuormantasaajan, jolla saat molemmat liittymät käyttöön yhtä aikaa. Yksittäisen istunnon nopeus ei tällöin koskaan nouse toisen liittymän nopeutta


Hiukan miettinyt, josko virittelisi MPTCP:n toimimaan RasPilla tai jollain ylijäämä-PC:llä. Linux kernelissä on kuitenkin tuki sille. Tosin ei aavistustakaan onko Telian toteutus sellainen, että kanavat yhdistetään ISP:llä ja maailmalle lähtee vain yksi kanava. Ei silti, kyllähän MPTCP toimii - tai ainakin pitäisi toimia - ihan päästä päähän ilman läpinäkyvää yhdistämistä. MPTCP on vain vähän .. haasteellinen noin netin infran kannalta ylipäätään ( kiintoisaa luettavaa: http://multipath-tcp.org/data/MultipathTCP-netsys.pdf ).

 

Kuormantasauksen toki voisi myös toteuttaa RasPilla. Kiukuttelevien sivujen säätö yms. tuskin olisi kovin kummoinen juttu, jos olisin verkon ainoa käyttäjä, mutta kun en ole... Lisäksi säätö kiinnostaa vaan tässä kohtaa -100, joten tuo kurja ranskisten purkki rikkinäisellä custom firmiksellä on edelleen houkutteleva.

 


@Kumistus@  kirjoitti:

Pelkällä ADSL:llä ei mikään liiku mihinkään suuntaan.


@irrituskirjoitti

Tämä on outoa.

 


@Kumistus@  kirjoitti:

Pelkällä mobiililla taas mikään port forward ei toimi, mutta ulospäin liikenne toimii.


@irrituskirjoitti

Tämä on normaalia. Pelkkä mobiiliyhteys on NAT:in takana, joten sitä kautta yhteyksiä ei saa tulemaan sisäänpäin.


Pakko testata omalla ADSL2+ purkilla, miten tuo toimii yksinään. Ja jos toimii ok, niin ehkä jätän purkin paikalleen.

Hyvä tietää tuo mobiilin NATtaus. Ihmettelen vain, miksi tämä on natattu siinä missä standalone mobiililiittymiin tarjottavat eivät ole. IP-avaruus loppu?

 

 

 

 

Vastaa