Huawei B525 portforward

  • 23 March 2018
  • 3 kommenttia
  • 2 katselukertaa

Morjes. Olen jo muutamat päivät koittanut saada kyseisen reitittimen porttiohjausta toimimaan. Testin kohteena on minecraft serverin pyörittäminen. Serveriä pyörittää raspberry pi ja reitittimen asetuksista löytyy suoraan DDNS johon olen asettanut noip.com tunnukseni ja osoitteen. DDNS kohdassa lukee "connected". Eli sen suhteen yhteys toimii. sekä kirjoittamalla toisella koneella ko. osoitteen niin pääsen kyllä reitittimen sivuille vaikken kotona olisikaan.

 

Kuitenkin kun yritän avata porttia 25565 ei se aukea. koittanut varmistaa eri sivustoilta mm. http://canyouseeme.org/ ja http://www.portchecktool.com/ mutta molemmissa näkyy että ko portti ei ole auki. Olen myös laittanut reitittimen palomuuria pois päältä. ei vaikutusta. onko tässä muita asetuksia jota kuuluu laittaa jotta tuon saa toimimaan?


3 kommenttia

Onhan liittymälle tilattu Yhteyspiste lisäpalvelu, ja muutettu apn opengate? Ilman tuota lisämaksullista lisäpalvelua et saa julkista ip:tä ja portit pysyy kiinni.

https://www.telia.fi/asiakastuki/palvelut/telia-yhteyspiste/telia-yhteyspiste

Kiitos. Miten tuo käytännössä toimii? Kun tilaan telialta tuon yhteyspiste palvelun, mitä teen seuraavaaksi jotta saan portit toimimaan?


@Ghjalle kirjoitti:

Kiitos. Miten tuo käytännössä toimii? Kun tilaan telialta tuon yhteyspiste palvelun, mitä teen seuraavaaksi jotta saan portit toimimaan?


Muutat reittimen asetuksiin apn internet tilalle opengate, tuo routeri ei tosin muistaakseni anna sitä muuttaa vaan luot uuden profiilin vaan. Seuraa https://www.telia.fi/asiakastuki/laitteet/nettitikut-ja-4g-reitittimet/huawei-b525 ohjeita kohdasta Opengate profiilin luonti. Tuon jälkeen käynnistä laite vielä uudelleen ja varmista että käytössä on juuri luotu opengate profiili.

Sen jälkeen teet ne konfiguraatiot joita olit alunperin tekemässä.

Vastaa