Hybridi L nopeus

  • 10 October 2021
  • 8 kommenttia
  • 2 katselukertaa

Liittymän nopeus on usein alle 16 .  On se sallituissa rajoissa ?


8 kommenttia

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +9

Moikka @EAP446 ja tervetuloa Telia Yhteisöön! Mukavaa kun päätit kirjoittaa tänne. Yhteisöstä löydät varmasti mielenkiintoista luettavaa ja keskusteluja, joihin osallistua!

Yhteys kotiin Hybrid L -yhteyden latausnopeuden vaihteluvälin lupaus vaihtelee hieman siitä, millainen kiinteä yhteys on käytössä. Esim. jos on 8M ADSL kiinteä, niin vaihteluväliksi ilmoitetaan 15-100Mbit/s, mutta jos alla on VDSL 50M, vaihteluväliksi ilmoitetaan 45-100Mbit/s. Nämä on kuvailtuna meidän palvelukuvauksessa.

Onko tuo nopeus mitattu millä laitteella ja onko testin aikana käytetty Wi-Fi vai verkkokaapelia modeemin ja mittaavan laitteen välillä? Muuttuuko latausnopeus toiseen verratessa? Suosittelen nopeuden testaamiseksi lataamaan tietokoneelle Speed Test by Ookla -sovelluksen (tai puhelimelle) ja mittaamaan sillä nopeuden. Nettisivujen kautta mitatessa ei välttämättä huomioida mobiilin ja kiinteän kaistan yhteensä saamaa nopeutta, vaan se voi mitata vain toista.

Toinen vaihtoehto on mitata ensin ilman puhelinkaapelia, eli sen mikä tulee puhelinpistokkeelta. Mittauksen jälkeen kytke puhelinkaapeli takaisin ja ota sammuta Hybrid -modeemi, ota SIM -kortti pois ja käynnistä modeemi ja mittaa nopeus. Näiden kahden nopeudet kun laskee yhteen, kertoo se suurinpiirtein sen yhteensä saatavan nopeuden.

Yhteys Kotiin L 20-100 Mbit/s 
Normaalinopeus 24 Mbit/s
 
Käytän Speed Test by Ookla -sovellusta. Tietokone on liitetty verkkokaapelilla modeemiin. 
Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +9

@EAP446  kirjoitti:
Yhteys Kotiin L 20-100 Mbit/s Normaalinopeus 24 Mbit/s

 

Käytän Speed Test by Ookla -sovellusta. Tietokone on liitetty verkkokaapelilla modeemiin. Onko latausnopeudessa selviä eroja, jos sitä mittaa arkisin päivällä / aamulla? Mobiiliverkon kautta saatava nopeus voi laskea paljonkin, jos samalla aluella meidän mobiiliverkon liittymät eli käyttäjät käyttävät kovasti verkkoa. Silloin verkko on ns. ruuhkainen. Tähän voi auttaa verkkolukitus taajuudelle, joka ei olisi ruuhkainen. Laiteohjeissamme on kuvailtu tarkemmin tota verkkolukitusta, suosittelen testaamaan niitä yksitelle korkeimmasta taajuudesta alaspäin.

Minun kuvauksissa on 

 

Yhteys Kotiin L 20-100 Mbit/s 

Normaalinopeus 24 Mbit/s
 
Sinä kirjoitat 
8M ADSL kiinteä, niin vaihteluväliksi ilmoitetaan 15-100Mbit/s, 
 
Mitä tämä ero tarkoittaa ?
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +10

@EAP446  kirjoitti:


Minun kuvauksissa on  Yhteys Kotiin L 20-100 Mbit/s 

Normaalinopeus 24 Mbit/s


 


Sinä kirjoitat 


8M ADSL kiinteä, niin vaihteluväliksi ilmoitetaan 15-100Mbit/s, 


 


Mitä tämä ero tarkoittaa ?Kolleegani @HenriLie tässä tarkoittaa kiinteän yhteyden tekniikan ja linjapituuden perusteella määrittyvää nopeuslupausta. Lähtökohtaisesti tarjoamme ADSL-liittymälle nopeutta 24Mbit/s, kun linjapituus kiinteistön ja keskuksen välillä on alle kaksi kilometriä. Linjapituuden ylittyessä nopeusluokkaa joudutaan monesti laskemaan 8Mbit/s nopeuteen. Tämä vaikuttaa liittymälle annettavaan nopeuslupaukseen.  Ilmeisesti sinun asuntoosi saapuvaa ADSL -yhteyttä on lähdetty tarjoamaan 16-24Mbit/s nopeudella, jonka vuoksi Hybrid-liittymälle on määritetty normaalinopeudeksi 24Mbit/s.  Nyt yhteyden ollessa tavoitetta hitaampi varmistahan, että modeemi on kytketty puhelinpistokkeelle paketin mukana tulleella alle kaksi metriä pitkällä yksittäisellä puhelinjohdolla. Jatkettu tai pidenetty puhelijohto voi aiheuttaa yhteydelle hidastelua. Näet tarkan modeemille saapuvan ADSL-liittymän yhteysnopeuden modeemin asetusten kautta Yhteyden hidastelua voimme lähteä tutkimaan ja korjamaan häiriöilmoituksen avulla. Häiriöilmoituksen voit meille jättää esimerkiksi Minun Telian kautta. 

Mittaustulokset tänään 10.02- 10.14    ADSL 6 mittausta  keskiarvo 14,30   ja Mobiilli 5 mittausta ka 9 ja kerran 30. 

Ovatko mittaustulokset klo 10.02- 10.14    ADSL 6 mittausta  keskiarvo 14,30   ja Mobiilli 5 mittausta ka 9 ja kerran 30, Hybridiliittymän L kuvausten mukaisia

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +9

@EAP446  kirjoitti:


Ovatko mittaustulokset klo 10.02- 10.14    ADSL 6 mittausta  keskiarvo 14,30   ja Mobiilli 5 mittausta ka 9 ja kerran 30, Hybridiliittymän L kuvausten mukaisia


Kiinteän yhteyden ka. nopeus 14,30Mbit/s + mobiilin ka. 9 = 23,3Mbit/s, joka on sinulle ilmoitetun vaihteluvälin mukainen. Nopeus mobiilin kautta vaikuttaa olevan alhainen, joka taas voi johtua eri syistä. Palaako Hybrid -modeemin etupaneelissa ne kolme tolppaa minkä värisenä ja montako tolppaa palaa?

Kiinteä yhteys ei myöskään toimi täydellä nopeudella. Tähän voi vaikuttaa linjan mitta, eli kuinka pitkä matka on verkonlaitteelta Hybrid -reitittimelle tai linjan häiriöt. Kuten @KaPetri  ehdotti, niin kannattaa olla yhteydessä meidän asiakaspalveluun niin saadan tutkittua tämä tarkemmin kerralla.

Vastaa