Hybridi laajakaista ja vpn

  • 4 January 2019
  • 8 kommenttia
  • 1 katselukerta

Hankin Telian hybridi laajakaistan ja minulla on vpn käytössä ( private internet access). Olen huomannut, että kun se on kytkettynä, niin laajakaistan nopeus on aiemman pelkän lankaliittymän luokkaa, eli välillä 3-7 mbits, mutta kun sen ottaa käytöstä, niin nopeus nousee vähintään kymmenkertaiseksi. Miksi vpn hidastaa niin paljon, olen lukenut että vähän hidastaa, mutta että hidastuu kymmenesosaan?? Vpn:n palvelinten vaihtaminen eri maihin ei juurikaan vaikuta nopeuteen.


8 kommenttia

Tervetuloa Yhteisöön @Kotolansusi :smileyhappy:

 

Tuossa on nyt pari seikkaa mitkä vaikuttavat yhteyden nopeuteen.

 

Ensinnäkin VPN:n palveluntarjoajan palvelimen tarjoama nopeus. Eli kun käytät VPN:ää niin kaikki sinun nettiliikenne kulkee palveluntarjoajan valitun palvelimen kautta ja riippuu täysin siitä palvelimesta että kuinka nopeaa yhteyttä se pystyy tarjoamaan. Sen vaikutus voi olla olematon tai sitten hyvin suuri.

 

Toiseksi, hybrid netti tekee yhteyksien yhdistämisen ainoastaan TCP-liikenteen osalta, muut tekniikat käyttävät liittymän kiinteää osuutta. Useimmat VPN:n palvelut käyttävät UDP:ta joka sitten käyttää pelkkää kiinteää. Teknistä toteutusta on avattu tarkemmin täällä.

 

Osaatko sanoa että millä tekniikalla sinun palveluntarjoaja on VPN:n toteuttanut?

Oli udp, mutta asetuksissa oli vaihtoehtona myös tcp. Kun vaihdoin siihen, nopeus nousi jonkin verran. Olisiko tarpeen vielä tehdä muita muutoksia ( vpn = private internet access)

En nyt äkkiseltään keksi mitä muuta siinä olisi mitä pitää muuttaa.

Loppu jää nyt riippuvaiseksi siitä vpn:stä.

Yleensä udp:ta käytetään koska tcp tekee vpn:n kanssa kaksinkertaisen virheenkorjauksen joka sitten herkällä näkyy nopeudessa.

Sama ongelma täällä kuin kontolansudella. Nyt on testattu VyprVPN ja expressvpn. Voisitko vaikka suositella VPN:ää joka toimii tämän hybridilaajakaistan kanssa?

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +14

ExpressVPN pitäisi hyödyntää Telian hybridilaajakaistaa, kunhan valitset protokollaksi TCP – OpenVPN.

 

Huomaa kuitenkin, että TCP on huono siirtotie VPN-yhteyksille.

 

TCP VPN:ää käytettäessä vältä hybridilaajakaistan saturointia – eli älä koskaan siirrä tietoa liittymän täydellä nopeudella. Mikäli mahdollista, aseta käyttämiisi sovelluksiin nopeusrajoitus, joka on hieman pienempi kuin hybridiliittymällä saavuttamasi nopeudet.

 

VyprVPN ei vielä tue TCP:tä, mutta tuki sille voi tulla joskus tulevaisuudessa.

Kunniamerkki +12

@Madroller@  kirjoitti:

Sama ongelma täällä kuin kontolansudella. Nyt on testattu VyprVPN ja expressvpn. Voisitko vaikka suositella VPN:ää joka toimii tämän hybridilaajakaistan kanssa?


Ainakin NordVPN:ssä sai valita tcp/udp ja nopeuskin pitäisi riittää, muistaakseni reilut 100 Mbit meni läpi kun joskus mittasin.

TCP – OpenVPN  expressVPN:llä on nopeus ookla speedtestin mukaan 7-8mbps. Ilman VPN:ää nopeus 45-48mbps. Aika iso heitto että tuota voisi toimivaksi kutsua.

Kiitos vinkistä! Sain nopeudeksi 29mbps. Normaalisti on 45-48mbps. Silti huomattavasti parempia kuin vypr tai ExpressVPN. Tällä siis eteenpäin!

Vastaa