Hybridilaajakaista ja hirveä ping kun 4G yhdistetty


Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +9

Tänään on ilmennyt sellainen ongelma, että hybridilaajakaista on melko käyttökelvoton, jos SIM-kortti on sisässä. Ping on taivaissa ja nopeudet matelee. Boottailtu on ja 4G antaa puhelimella puhelimen liittymän täyttä 150M sisään ja 30M ulos, pingin ollessa 20ms.

Otin hybridimodeemista SIM-kortin pois, niin kiinteä 50M/10M VDSL toimii kyllä moitteettomasti:

Onko muilla ollut vastaavaa ongelmaa? Itselle kyllä tuo kiinteänkin riittää, mutta olisi hybridin lisäpotku ihan kiva, aiemmin tullut ihan liittymän maksimia ja pingi pysynyt 14ms:ssä.


5 kommenttia

Joko yhteys toimii taas normaalisti?
Eilen illasta saimme muutamia vastaavia ilmoituksia ja tämä on meillä tutkinnassa. 

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +9

No nyt näyttää paremmalta. Mikähän lie sitten tuon aiheuttanut.

Mulla teki eilen aivan saman että pingit nousi taivaisiin, jos laite oli hybridi tilassa. Vian itsellä huomasin noin 16.00 alkaen ja loppui myöhään illalla. Nyt tuo tänään aamuta alkoi taas venkoileen. Pingit on vielä normaalit, mutta nopeus ei ole lähellekään sitä mitä pitäisi.

https://www.speedtest.net/my-result/d/d2b8a83b-27f1-4557-b16e-9b3f3fe3ce48

Minulla siis on tuo kallein 200 megainen liittymä jossa jo VDSL osuus yksinään pitäisi olla noin 100 megaa.

 

Toinen testi pelkällä VDSL https://www.speedtest.net/my-result/d/cb1998bc-d893-4716-a835-c5a907732d7f

 

Oli ihan vastaavan tyylinen tilanne eilen omassa Telia Yhteys kotiin L -Hybridilaajakaistassa. Viiveet pompsahtivat yli 1000ms tasolle ja Jitteriä tuli hurjasti luokkaa 50ms-200ms sekä lataus- ja lähetysnopeudet romahtivat ihan käyttökelvottomalle tasolle. Kun hybridimodeemista otti SIM-kortin pois, niin kuparipuolen yhteys toimi 19ms viiveellä, 0-7ms Jotterillä ja 20/1 Mbits nopeuksilla.

Otin hybridimodeemista virrat ja puhelintöpselin pois yöksi. Kun aamulla taas testasin, niin yhteydet pelasivat hybridinäkin OK. Soittelin myös illalla pitkään Telian vikapäivystyksen kanssa, mutta eivät osanneet illalla vikaa paikantaa mihinkään, vaan heidän järjestelmiensä mukaan yhteys olisi mukamas ollut kunnossa. 😞> 

Ainakin minulla yhteys toimi aamulla klo 6-7 aikoihin taas "normaalisti". Viive ja jitter olivat hyvällä tasolla ja lataus nopeudet sitä, mitä ne nyt sattuvat mobiiliverkon kyvykkyyden puolesta milloinkin olevan. Kuparipuoli antoi tasaisesti maksiminsa eli n.20/1Mbits 19ms viiveellä.

Vastaa