Skip to main content

Hukkailee asetuksia ja reitittelee wlan ja lan2 kautta minen sattuu, ei anna oman sisäisen dhcp palvelimen osoitteita. Eli täytyy hankkia uusi. Mutta mikä tuo liittymä on teknisesti määriteltynä kun yhtä laitetta myydään adsl2+ ja toista vdsl2+ nimellä. Talossa on jakamossa kuitu ja se jaetana puhelinlinjaa pitkin. Intenossa mulla on ptm IPoE määriteltynä. atm osuus pois käytöstä.

 

Mikä näistä se nyt on ?(Telewellin mainoksesta otettuna)

Laite tarvitaan jakamaan yhteyttä kännyköihin wlanilla ja lisäksi yhteen lan liittymään. Pitää olla port forward ja nattaus.

 

ADSL protokollat
- G.992.5 (ADSL2+), G.992.3 (ADSL2), G.992.2 (G.LITE), G.992.1 (G.DMT) - ANSI T1.413 - ATM/PTM tila - Annex A/L/M - L2 virranhallinta


@jannjarv kirjoitti:

Intenossa mulla on ptm IPoE määriteltynä. atm osuus pois käytöstä.

PTM viittaa VDSL:ään, ATM taas ADSL:ään. Tästä päätellen käytössäsi on VDSL2.

 

Tosin kannattaako tuolla edes vaivata päätään? ADSL&VDSL-yhdistelmämodeemeja on hyvin tarjolla. Esimerkiksi Telewell TW-EAV510 toimii molemmilla modulaatioilla.


Jep VDSL2+ on näemmä se avainsana. Ostin Telewell 510v5 (pitää olla punainen wan portti niin tukee kaikkia mahdollisia kombinaatioita)

Yllätys oli suuri kun ohjelmointi eli käyttöliittymä oli sama kuin Intenossa vain vähän eri väreillä.

Kuitenkin niin että kun samat konfiguraatiot nakkas sisään niin pelas heti. Softan toimintatyyli on näemmä se että jos tulee konfiguraatiossa ristiriita niin laite lataa oletuskokoonpanon itsekseen ja hukkaa siis kaikki muutokset.

Jäi nyt epäselväksi miksi yksi kaunispäivä  muutaman vuoden jälken Inteno oli palauttanut oletusasetukset voi olle että muuta vikaa siinä ei ollutkaan. Noh 75e satsaus jos pelaa taas 3v niin hyväksyn sen.


Vastaa