Skip to main content

Mitä korvaavia laitevaihtoehtoja mahtaa löytyä Soneran Kotikuidun päähän kytketylle, ilmeisesti hajoamassa olevalle ZyXEL ES-315F -kuitumuuntimelle? Vaatimuksena lähinnä vain se että toimii ongelmitta Kotikuidun kanssa nyt ja tulevaisuudessa, joten kytkinominaisuuksille, hallittavuudelle tms. ei ole välttämätöntä) tarvetta.

 

- Lauri

Kotikuidusta yleistä tietoa löydät täältä: http://bit.ly/1PBijXU

 

Mutta miten kuitumuunnin on hajoamassa? Pätkiikö netti vai mistä olet huomannut asian?


Zyxel pimenee ja lakkaa toimimasta kokonaan satunnaisesti ja vaatii sen jälkeen useamman IVO-buutin ennen kuin alkaa toimimaan taas kunnolla. Välillä laite toimii useita viikkoja ongelmitta, välillä jumituksia saattaa tulla muutaman päivän välein. Purkin virransyöttö tulee UPSilta, joten esim. sähkökatkokset (joita ei ole ollut jumiutumisten aikaan) eivät selitä ongelmia.

 

Joskus jumiutumisen jälkeen suoritetun IVO-buutin päätteeksi laite päätyy tilaan, jossa PWR/SYS-valo on pimeänä (vilkutellut jonkin aikaa ensin käynnistymisen merkiksi), mutta LAN1- ja WAN-ledit palavat (LAN1-portissa kiinni NATtaava kytkin/wlan-tukiasema jonka takana sisäverkko). Välillä taas laite pimenee jälleen kokonaan kunhan PWR/SYS-led on ensin vilkutelkut jonkin aikaa käynnistymisen merkiksi.

 

Laitteen sisällä (minkä lie piirin päällä) oleva jäähdytyssiili tuntuu olevan ainakin jumiutumisen yhteydessä tulikuuma (liekö normaalia?) ja jos jumiutumisen jälkeen laitteen antaa jäähtyä muutaman minuutin, niin se tuntuisi käynnistyvän ehkä suuremmalla todennäköisyydellä jälleen normaalisti.

 

Jos/kun tuon Zyxelin tilalle hankkii uuden muuntimen, niin minkä kaikkien standardien mukainen sen pitää olla että toimii Kotikuidun kanssa? Ilmeisesti Sonera ei ole testannut kuin (juurikin tuon kyseisen ES-315-F -mallin?) Zyxelin ja CTS HET-3005W2A:n, jotka tuolla Yleistä Soneran Kotikuidusta -sivulla on mainittu, mutta muillakin valmistajilla lienee ainakin periaatteessa Kotikuidun kanssa yhteensopivia laitteita, esim. TP-Linkillä näkyy olevan valikoimissa jos jonkinlaista kuitumuunninta (http://www.tp-link.com/en/products/biz-list-4792.html)

 

- Lauri

 


Ei tuo nyt aivan normaalilta kuulosta!

Helpoiten tuo saadaan kuntoon kun olet yhteydessä vikapalveluun puhelimitse 0206 90101 tai jätät suoraan vikailmoituksen omien sivujen kautta. 

CTS HET-3005W2A on meillä tällä hetkellä yleisin käytössä oleva malli ja sehän vaihdetaan takuuna.


Vastaa