Kotikuitu

  • 3 October 2017
  • 1 kommentti
  • 23 katselukertaa

Monta julkista IP-osoitetta Telian Kotikuitu-liittymiin kuuluu? Kun ei sitä tietoa mistään löydä... Kävin kurkkimassa Omien Sivujenkin kautta, mutta eipä tuota tietoa siellä mainittu. Ja viekö kuitumuunnin CTS-HET 3005 yhden IP-osoitteen, vai ovatko kaikki käytettävissä? Tällä hetkellä kuitumuuntimen yhdestä LAN-paikasta lähtee talojakamon kautta CAT6-johto olohuoneeseen, 3 LAN-paikkaa siis vielä vapaana, mistä vetää johto. Tai sitten olohuoneeseen kytkin/reititin, niin ei tarvitse asentajaa kutsua paikalle. Vaikka datarasiassa onkin paikka kahdelle Ethernet-johdolle, niin vain toiselle niistä tulee tuo CAT6-johto.


1 kommentti

Kunniamerkki +14

Kotikuitu itsessään ei ole varsinainen nettiliittymä, vaan siihen tilataan sitten vielä nettiliittynä.


Noissa kuluttajaliittymissä (Telia Yhteys kotiin) taas sitten mukaan kuuluu 5 julkista dynaamista IP-osoitetta.


 


"Kotikuitu-palveluun kuuluu kuidun päättäminen, kytkennät sekä tarvittavat päätelaitteet. Kotikuitu ei pidä sisällään laajakaistapalveluita, vaan tarjoaa mahdollisuuden tilata kotiin Telia Yhteys kotiin -valokuituliittymän."


https://www.telia.fi/asiakastuki/nettiyhteydet/valokuitu/kotikuitu


 


 


"Liittymään kytketty asiakaslaite saa määräajaksi käyttöönsä julkisen IP-osoitteen Telian hallinnoimasta IP-avaruudesta. Määräajan pituus vaihtelee verkon käyttöasteen mukaan. Yhteen liittymään jaetaan maksimissaan viisi (5) osoitetta."


https://www.telia.fi/toimitusehdot-ja-palvelukuvaukset -> Yhteys Kotiin palvelukuvaus

Vastaa