Kysymyksiä laajakaistaliittymästä ja modeemista

  • 27 February 2015
  • 4 kommenttia
  • 4 katselukertaa

Tuolla Kodin Netti Teho 100Mbit/s "paketin sisältö" välilehdessä mainitaan "Liittymän teoreettinen maksiminopeus 100/100 Mbit/s"

Tarkoitetaanko tällä tosiaan että liittymän lähetysnopeus on myös 100Mbit/s? Ihmettelen vaan kun muut palveluntarjoajat ei yleensä tarjoa kovin hyviä lähetysnopeuksia.

 

Tuo tilaussivu tarjoaa myös 30€ reititintä. Mikä on tuon reitittimen malli? Sivulla ei ole mitään tietoja. Mikä on sen max VDSL2 lataus/lähetysnopeus?

 

Ja mitä VDSL profiilia tuo liittymä käyttää? 17a?


4 kommenttia

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

Kyllä, Sonera nosti lähetysnopeutta syksyllä laajakaistaliittymissä.

 

VDSL tekniikalla maksiminopeus on 100/10

 

VDSL2 tekniikalla Soneralla taisi olla 50/10

 

Ethernet / kuidulla 100/100

 

Suosittelen itse hankkimaan oman modeemin niin saat siitä sitten kaiken hyödyn irti. Operaattorin laitteisiin voi tehdä vain rajatusti muutoksia asetuksiin ja useat asetukset poistettu operaattorin toimesta käytöstä.

 

Sonera Viihdettä tilatessa tulee Inteno DG301AL ja siinä on 4x1Gbps LAN portteja, DSL portti (ADSL2+ ja VDSL tuki), 1x WAN portti, 300Mbps 2.4Ghz WLAN, 2xUSB (ulkoinen kiintolevy) ja IPTV tuki tietenkin. 

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +15

@olkitu antoikin jo mainion vastauksen, mutta täydentäisin sitä sen verran, että meidän VDSL2 tekniikalla toteutetuissa yhteyksissä maksiminopeus on 100/10. Mikäli taloyhtiössä olisi kaapelointi uusittu. niin ethernetin kautta saisi 100/100 liittymiä.

Juu, vaikuttaa siltä että talossa käytetään ethernetiä. En siis tarvitse mitään erillistä modeemia? Paitsi tietysti reititin jos pitää saada useampi laite nettiin

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

Oma reititin on suositeltavaa mutta 5 laitteelle asti kytkimelläkin pärjää jo ja ei tarvitse langatonta verkkoa...

 

Muuten sitten reititin kannattaa hankkia... Ethernetillä ei modeemia tarvitse ollenkaan.

Vastaa