Laivalahdenkaari 8:n laajakaistaongelma?


Tänään yhtäkkiä kaatui netti. Eikä lähde pelittämään useista modeemin reseteistä huolimatta. Taloyhtiössä ongelmia vai mikä mättää?

+Tämä zyxelin laajakaistan jako ongelma ei ole vieläkään selvinnyt. Eli boxi antaa toiselle koneelle 10/10 ja toiselle 100/10. Eli ei jaa tasan. Piuhat käyttää portteja 3 ja 4. Voisiko tuohon jo keksiä ratkaisua? Se ei ole asiakkaan homma soitella valmistajalle yms.

7 kommenttia

Kunniamerkki +14

@Katieee kirjoitti:
Eli boxi antaa toiselle koneelle 10/10 ja toiselle 100/10. Eli ei jaa tasan. Piuhat käyttää portteja 3 ja 4. Voisiko tuohon jo keksiä ratkaisua? Se ei ole asiakkaan homma soitella valmistajalle yms.

Millainen verkkokortti laitteessa on joka saa 10/10 nopeuden? Voi olla, ettei se tue nopeampaa yhteyttä. Mikä on zyxellin reitittimen malli ja verkkokortin? Onko sen asetuksista mahdollisesti rajoitettu nopeutta tiettyyn porttiin, jos sellainen asetus ko. mallista löytyy.

Ei johdu verkkokortista. Tuo boxi tekee sen niin, että kumman verkkojohdon laittaa ensin kiinni, niin se kone saa 100/10.

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +15

Joko siellä lähti nettiyhteydet toimimaan vai onko linjat edelleen poikki?

Juu toimii kyllä, mutta voisitte keksiä jotain tuolle ZyXelin ongelmalle, kun ei jaa tasaisesti nettiä.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +16

Tarvitaan edelleen lisätietoa laitteitesi merkistä ja malleista?

 

Miten tätä testaat että ei jaa tasaisesti yhteyttä? Onko reitittimessäsi Qos ominaisuus? 

 

Testaatko ensin toisella koneelle speedtest.net sivustossa ja sitten toisessa? Ei voi testata samaanaikaan, varsinkaan jos ei ole Qos ominaisuutta, tai sitä ei ole määritetty oikein.

Tietenkin vuoronperään tehdään speedtest ja jos toisen johdon ottaa irti(nopeamman yhteyden) ja laittaa takaisin, nopeus putoaa 10/10 ja toiselle koneelle menee 100/10.

 

Tämän löysin modeemin pohjasta:

Model number: VMG1312-B10A

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +16

Oletko katsonut tietokoneiden kättelunopeuden modeemin kanssa? Kaapeleita olet vaihdellut? Ettei olisi jossakin kaapelissa pari poikki?

Vastaa