Määräaikaisen liittymän irtisanominen


Päivää.

 

Onko se niin että en pysty irtisanomaan liittymääni vaikka täältä otetaan syksyllä piuhat alas?

 

Koska asiakasneuvonnassa toinen sanoi että pystyy ja toinen että ei.


7 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +19

@autsi kirjoitti:


Päivää. Onko se niin että en pysty irtisanomaan liittymääni vaikka täältä otetaan syksyllä piuhat alas? Koska asiakasneuvonnassa toinen sanoi että pystyy ja toinen että ei.


Hei! Jos liittymäsi lakkaa toimimasta sen takia että piuhat otetaan alas, niin eihän sinua voida veloittaa siitä. Vai korvataanko liittymäsi suoraan mobiilitekniikalla (oletan, että kyseessä on kiinteä laajakaista)?

Tai siis tarkotin että voisinko irtisanoa liittymäni ennen määräaikaisuuden loppumista.

Sopimus loppuu marraskuussa.

Hei, 

 

yleensä kyllä pystyy irtisanomaan sopimuksesna ennen kuin määräaika on päättynyt. Riippuu tietenkin tilanteesta ja syystä että miksi pitäisi se sopimus lopettaa.

 

Esim. Meillä elisa voitti taloyhtiön laajakaista kilpailutuksessa, niin oli pakko irtisanoa Soneran kiinteälaajakaista vaikka oli vielä määräaikaa jäljellä, koska tuolloin en itse pystynyt mitenkään vaikuttamaan asiaan ja se että sonera ei enää tässä talossa toimi.

 

 

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +19

@autsi kirjoitti:
Tai siis tarkotin että voisinko irtisanoa liittymäni ennen määräaikaisuuden loppumista.

Sopimus loppuu marraskuussa.


Ainakin siinä tapauksessa, jos liittymä lakkaa toimimasta.Itse jouduin aikoinaan sanomaan irti toisen operaattorin määräaikaisen liittymän, koska muutin pois ja uuteen kotiin liittymää ei voinut kytkeä.Minullekin tuli ristiriitaista tietoa liittymän irtisanomisesta, mutta asia hoitui kun sanoin etten maksa kun ei ole enää heiltä nettiäkään.


@kenuu90 kirjoitti:


Hei,  yleensä kyllä pystyy irtisanomaan sopimuksesna ennen kuin määräaika on päättynyt. Riippuu tietenkin tilanteesta ja syystä että miksi pitäisi se sopimus lopettaa. Esim. Meillä elisa voitti taloyhtiön laajakaista kilpailutuksessa, niin oli pakko irtisanoa Soneran kiinteälaajakaista vaikka oli vielä määräaikaa jäljellä, koska tuolloin en itse pystynyt mitenkään vaikuttamaan asiaan ja se että sonera ei enää tässä talossa toimi.  


Kääntäisin tämän niin päin, että yleensä ei pysty, mutta poikkeustapauksessa onnistuu. Meillä oli määräaikainen Elisan adsl ja taloyhtiöön tuli kaapelinetti Soneralta. Ei ollut Elisalla irtisanomisperuste, koska eri tekniikasta johtuen olisi Elisan liittymä ollut edelleen mahdollinen. Ratkaisin asian siirtämällä liittymän pojan osoitteeseen, joten ei sekään hukkaan mennyt. Hän oli siihen aikaan kova muuttamaan, joten Elisa sai siirrellä sitä liittymää useammankin kerran. Aloittajan pitää edelleen kysyä asiaa sieltä asiakaspalvelusta ristiriitaisista vastauksista huolimatta. Kun vastaus miellyttää, ei kannata enää kysellä vaan toimia.

Moro !

Jos emme yhteyttä pysty sinulle toimittamaan, on sinulla oikeus irtisanoa sopimus kesken määräaikaisuuden. Eli siinä vaiheessa jos/kun yhteydet lakkaavat siellä toimimasta, on sinulla luonnollisesti oikeus välittömästi katkaista sopimus.

Toivottavasti tästä tiedosta oli apua. :smileyhappy:


@autsi kirjoitti:


Päivää. Onko se niin että en pysty irtisanomaan liittymääni vaikka täältä otetaan syksyllä piuhat alas? Koska asiakasneuvonnassa toinen sanoi että pystyy ja toinen että ei.


 Jos sieltä puretaan vanhat kuparit pois, niin Soneralta pitäisi tulla yhteydenotto sinulle hyvissä ajoin ennen kuin tämä tapahtuu. Jos se purettava kupari on toisen operaattorin, niin sitten aikataulu voi olla kiireisempi, kun eivät välttämättä hirveästi ilmoittele puruista etukäteen Soneralle. Mutta kuitenkin, purkualueilla vaihtoehdot ovat ottaa Soneran tarjoama korvaava yhteys (uusi yhteys ihan omalla sopimuksellaan, yleensä 3/4G tai muu langaton) vanhan liittymän tilalle, tai sitten vanhan liittymän irtisanominen sovitussa aikataulussa.

Vastaa