Skip to main content
Ratkaistu

Mikä VDSL2 -modeemi kiinteään S 7-10 Mbit/s liittymään?

  • 14 June 2024
  • 5 kommenttia
  • 325 katselukertaa

Eli sama aihe kun kuutisen vuotta sitten, haussa jälleen kestävä ja toimiva perusmallinen VDSL2 -modeemi Telian S 7-10 Mbit/s valokuituliittymään. Tuolloin päädyin hankkimaan Telewell TW-EAV510 v6 -laitteen joka on toiminut kaikin puolin hyvin, mutta siihen ei ole tullut ohjelmistopäivityksiä sitten 2017 ja tiedossa taitaa olla myös haavoittuvuuksia (“Realtek SDK issue”), joten lienee hyvä vaihtaa uuteen.

Telian sivuilla ei taida olla enää listaa hyväksi havaituista modeemeista. Kokeilin katsoa ohjeen mukaan Minun Teliasta mitä modeemeja Telialla olisi tarjolla, mutta liittymänhallinnan sivu ei ole toiminut pariin päivään vaan antaa virheilmoituksen.

 

 

Onko kokemuksia toimiiko nuo TP-Linkin ja Asuksen perusmallit hyvin Telian valokuituliittymän kanssa?

Tässä muutamia nopeasti löytyneitä vaihtoehtoja:

Tosin eikö tuo Asus DSL-N16 ole jo aika vanha malli? Se oli myynnissä myös 6v sitten kun katselin modemeeja. Oisko Asuksessa pidempi päivitystuki kun TP-Linkissä?

5 kommenttia

Vielä yksi Asus:

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +8

Uusi VDSL2-modeemi on tietysti yksi ratkaisu ongelmaan.

Toinen on hankkia uusi WiFi-reititin, kääntää vanhasta VDSL2-modeemista langaton lähiverkko pois päältä, sillata VDSL2-modeemi ja sen jälkeen kytkeä uuden WiFi-reitittimen WAN-liitäntä VDSL2-modeemiin.

 

Yksittäisen WiFi-reitittimen ja VDSL2-modeemin hinnanero ei toki ole kovin kaksinen. Mikäli tähänkin asti langattoman lähiverkon kuuluvuus on riittänyt yhdellä tukiasemalla, uusi VDSL2-modeemi varmaan täyttäisi tehtävänsä hyvin.

Sen sijaan, jos langattoman lähiverkon kuuluvuuden ja nopeuden kanssa on ollut ongelmia, silloin erillinen langaton Mesh-järjestelmä kytkettynä vanhaan modeemiin voisi ehkä tuottaa paremman lopputuloksen.

Ei ole ollut havaittavia ongelmia langattoman verkon kuuluvuudessa, joten ehkä mieluummin vain yksi modeemireititin.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +6

Meidän tarjoomasta voisin ehdottaa tätä Zyxelin reititintä, tai sitten vaihtoehtoisesti Telia Smart -reititintä, joka on kuukausimaksullinen vuokralaite. Oletko näihin malleihin tutustunut aiemmin?

Tuota Telia Smart -reititintä minulle tarjottiinkin Telian chatissa 3e/kk hintaan kun kyselin listaa hyväksi havaituista modeemeista. Kun Telian liittymä tuli vuosia sitten, mukana taisi tulla Zyxelin P-870HN-51b johon mahdollisesti murtaudittiin.

No, jos kokeilen vaikka tuota Asus DSL-AC750.

 

Vastaa