Skip to main content

Milloin kaapelimodeemi tulisi vaihtaa

  • 20 June 2024
  • 3 kommenttia
  • 209 katselukertaa

Kuuntelin uutisista suuriosa modeemeista kyykkää.

mistä tiedän pitääkö omani vaihtaa uuteen.

 

--

Muokkaus SannaMKoo: Muokkasin otsikkoa "Kaapelimodeemi" kuvaavammaksi, jotta aihe löytyy hauilla helpommin.

3 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +5

Kuuntelin uutisista suuriosa modeemeista kyykkää.

mistä tiedän pitääkö omani vaihtaa uuteen.

 

--

Muokkaus SannaMKoo: Muokkasin otsikkoa "Kaapelimodeemi" kuvaavammaksi, jotta aihe löytyy hauilla helpommin.

Normaalisti 3-4 vuotta kaapelimodeemi kestää normaalia käyttöä. Koskee yhtälaila myös muita laitteita. Meidän verkon kautta laitteet saavat tarvitsemansa ohjelmistopäivitykset. Kyseinen uutinen ei koskenut Telian kaapelimodeemeja.  Vanhempia malleja suosittelemme muutenkin vaihtamaan, koska tekniikka muuttuu nopeasti laitteiden ja nopeuksien osalta. 

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +3

Itselläni kaapelimodeemi kesti lähes 9 vuotta, nyt sitten tuli SER-jätettä. Toki modeemi oli siltaavana ja wifi pois päältä kytettynä ja erillinen reititin hoiti wifin. Edellinen wifi-reititin kesti viitisen vuotta, rikkoutui sopivasti kun tipahti pois tuen piiristä.

4G modeemit tuntuu kestävän hyvin. Parikin Huawei b715 reititintä on toiminut varmaankin yli 5 vuotta. 4G puoli näissä on kunnossa ja tukee useampaa taajuutta. Mutta wifi on surkea näissä. Heikko kantavuus ja jostain syystä työläppäri ei toimi tämän modeemin wifi verkossa.

Kotona on nyt väliaikaisratkaisuna ikivanha Huawei b315 modeemina ja siitä on kaikki mahdollinen käännetty pois päältä ja perässä on erillinen reititn. Toimii riittävällä nopeudella valokuitua odotellessa.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +8

Uutisia seuratessa on hyvä tarkastaa mistä operaattorista on kyse. Viimeisin uutinen kaapelimodeemeista ei koske Telian, vaan Elisan kaapeli-tv-verkkoa.

Kyse on siitä, että useista vanhoista kaapelimodeemeista varmenteiden voimassaoloaika päättyy.

Halutessaan operaattori voi kuitenkin hyväksyä vanhentuneetkin varmenteet. Tämä onnistuu etenkin nyt käytössä oleville laitteille, koska varmenteen sarjanumerot voi ottaa talteen ja näin estää kikkailun, ettei uusia valmiiksi vanhoilla päivämäärillä luotuja varmenteita voi väärinkäyttää.

Toisin sanoen, sama modeemi, joka lopettaa toimintansa Elisan verkossa, saattaa hyvinkin toimia jonkun muun operaattorin verkossa. Asiassa kannattaa seurata oman operaattorin tiedotusta.

Vastaa