Mirai-suodatuksen tilasta


Viitaten 2016 marraskuussa ilmitulleeseen Mirai-haittaohjelmaan[1] [2], joka koski useita Soneran/Telian asiakkaille lähettämiä modeemeja:

Asiaan liittyvissä viestiketjuissa mainittiin pariin otteeseen [3], että haavoittuvuuden takia käyttöönotettu liikenteensuodatus on väliaikainen, joten siitä kysymyksenä, että vieläkö suodatus on päällä ja jos on, niin mistä mahdollisesta tulevasta lopettamisesta saa tiedon, jos sattuu vielä käyttämään modeemia, johon korjausta ei ole tullut saataville.

 

[1] https://yhteiso.telia.fi/t5/Kiinteat-nettiyhteydet-ja/Mirai-haittaohjelma-on-pesiytynyt-suomalaisten-modeemeihin/td-p/138314

[2] https://yhteiso.telia.fi/t5/Kiinteat-nettiyhteydet-ja/Mirai-haittaohjelma-murtanut-modeemeja-uudelleenkaynnistys/td-p/138409

[3] Ketjun [1] viestit 4 ja 20


2 kommenttia

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +9

Päivitämme tälle sivulle verkkomme tietoturvaan liittyviä asioita mm. Mirai-haittaohjelmasta. Pysyvien tietoturvatoimenpiteiden listauksesta löytyy Mirai-verkkomadon leviämisen estäminen internenistä kuluttajille.

Sieltähän tuo se löytyi, kiitos tiedosta. Hieman on tosin piilossa, sillä jos Asiakastuki-sivun haussa etsi sanaa "Mirai", kyseistä sivua ei löytynyt.

Vastaa