Modeemin lahjoittaminen seuraavalle

  • 17 July 2015
  • 7 kommenttia
  • 37 katselukertaa

  • Anonymous
  • 0 kommenttia

Hei,

 

Olen muuttamassa ja asiani koskee kaapelinettiä.

 

Minulla on Cisco epc3825 kaapelimodeemi  ja se ei toimi seuraavassa osoitteessa, koska siellä on VDSL2  käytössä.

 

Voinko seuraavalle asukkaalle,  joka muuttaa tähän asuntoon  lahjoittaa tuon modeemin? En muista enää miten tuossa asiassa menetellään.

 


7 kommenttia

tietysti voit jos  laite  on  omasi  eikä niin sanottu vuokralaite  vaikka varsinaista vuokraa peritäkkään mikä ainakin viihtessä on 

Kyllä se on minun oma. Sehän on kaapelimodeemi. Toinen kaapelimodeemi makaa kaapissa, kun sillä ei tee mitään.

 

Eikös viihteessä tarvita toisenlainen modeemi? Minä en kelpuuta viihdettä.

Kunniamerkki +14

Voit lahjoittaa modeemin seuraavalla, hänen täytyy vain liittymää tilatessa ilmoittaa modeemin MAC-osoite Soneralle. Ei siinä sen kummempia :)


 


Tosin jos seuraava asukas meinaa ottaa vaikkapa tuon viihdepaketin sinne, niin siihenhän saa laitteet Soneralta mukaan.

Mikä siinä oli aina syynä, kun sanottiin ettei sitä voi lahjoittaa muille jotka asuu muualla. Tuli siinä mieleeni, että onko se kertakäyttöinen kaapelimodeemi.

 

Kiitos teille! ?

Kunniamerkki +14

Siinä on voinut tulla jokin väärinkäsitys modeemin toimintatavan kanssa. Noissa kaapelilaajakaistoissahan modeemi aina paritetaan sen liittymäsi kanssa, ja sille tietylle laitteelle annetaan oikeus käyttää nettiä. Modeemi on siis sidottu liittymään niin kauan kuin se on käytössä. Mutta jos lopetat oman liittymäsi voit hyvin antaa modeemin pois ja joku muu voi sitä käyttää omassa liittymässään, kunhan modeemi ensin liitetään siihen liittymään.

Kiitos, kerran kyselin Soneralta, että voisinko antaa sen vanhemman kaapelimodeemin jollekin, joka sitä tarvitsisi. Soneralla vastattiin ettei voi ja jäin ihmettelemään, kun se kuitenkin on aika arvokas. Tai sitten eivät ymmärtäneet mitä oikeasti tarkoitin.

 

Senhän voi laittaa tehdasasetukseen.

 

Kuvitellaanpa, että vastaaja ei tiedä voiko eikä osaa neuvoa miten laitetaan toimimaan. Ja paketissa on myytävissä laite, jonka tiedetään toimivan. Oman modeeminsa saa tietenkin antaa, mutta onko Soneralla velvollisuus tukeen jos käyttäjä ei itse selviä.

 

Itselläni on tällainen kokemus, että soneralainen sanoi, että kun pari vuotta sitten putkiremonttievakkoon lähtiessä minulle tuli tilapäisesti erilainen liittymä, niin uusi modeemi olisi hankittava. Toinen soneralainen kuitenkin neuvoi, ettei vanhalla modeemilla tarvittu kuin resetointi,  oli valmis sekä VDSL että ADSL-yhteyteen. Ja oli oikeassa. Modeemi toimii taas alkuperäisessä käytössä.

Vastaa