Naurettavan hidas kaapeli Varkaudessa, mitään tehtävissä?

  • 12 February 2016
  • 7 kommenttia
  • 1 katselukerta

Tosiaan, 100/10 pitäisi tuo nettimme olla mutta enpä ole koskaan nähnyt sen noin ylös pääsevän.

Tälläkin hetkellä maksimi nopeus 19/4.8 joka on omasta mielestäni aivan käsittämätöntä, pingikin on salakavalasti noussut ensimmäisistä viikoista lähelle 30.

 

Onko asialle mitään tehtävissä, tänne osoitteeseen olisi kuitenkin tarjolla 200Mbit/s nettiäkin niin kyllä minä nyt olettaisin että ei tuo ole paras mihin Sonera pystyy?

Vika ilmoitusta taas puhelimitse ja kädet ristiin että siellä joku jota kiinnostaa edes vähäsen ottaa asian harteilleen?


7 kommenttia

Korjataan sen verran että luvattu nopeus on kai 100/5 eli lähetysnopeus on lähellä rajaansa josta sentään jotain propseja.

Käytätkö wifiä vai ethernet-kaapelia laitteidesi kytkemisessä? Jos WiFiä, niin oletko tarkistanut, että naapureiden verkot eivät häiritse omaa verkkoasi?

Ethernet-kaapelilla tietokoneet kiinni, tabletti wifillä.

Tietokoneella seuraillut tuota nopeutta eli ei pitäisi johtua WiFin häiriöstä.

Tosta sulle vähän lukemista viime vuodelta: http://klaani.sonera.fi/t5/Kiinteat-nettiyhteydet-ja/Kaapelilaajakaistan-paivitys-Varkaudessa/m-p/103571

 

TLDR: Sonera on roskaa, mutta minkäs teet kun muuta ei ole saatavilla täällä nettiyhteyksien kehitysmaassa.


@skigge kirjoitti:

Tosta sulle vähän lukemista viime vuodelta: http://klaani.sonera.fi/t5/Kiinteat-nettiyhteydet-ja/Kaapelilaajakaistan-paivitys-Varkaudessa/m-p/103571

 

TLDR: Sonera on roskaa, mutta minkäs teet kun muuta ei ole saatavilla täällä nettiyhteyksien kehitysmaassa.


Juuh, tuohon ketjuun otin osaa viime vuoden puolella kun pätki päivittäin.

Nyt ei sentään netti pätki mutta pingi korkealla ja nopeudet alhaalla muuten, parempi kuin tuo pätkiminen kuitenkin.. ei varmaan tosiaan paljoa tehtävissä kun ei tänne oikein muuta ole tarjolla niin ei taida paljoa Sonera päätä vaivata Varkauden alueella, kuhan toimii niin voidaan ruksata nuo vikailmoitukset suoraan roskiin.

Kunniamerkki +10

Tämä kaapelilaajakaista on joissain tapauksissa hyvinkin ongelmallinen. Samaan tapaan kuin mobiilit verkot esim. 4G.

 

Käyttäjät jakavat samaa "syöttökaapelia", jonka kapasiteetti on rajallinen. Mitä enemmän käyttäjiä ja mitä suurempia latausmääriä tarvitaan, niin sitä hitaammaksi yhteys käy yksittäisen käyttäjän kannalta.

Myös erilaiset kiinteistöverkon mahdolliset vikapaikat korostavat ongelmaa.

Toisille operaattoreille on toisille ei. Kuopion keskustassa asustaessa oli dna welhon kaapeli jonkin aikaa joka toimi kuin junan vessa. Tiedä sitten monelle yhteys oli jaettu, mutta luulisi ainakin "muutama" olleen.

 

Huomaahan tuon soneran puhelin verkosta miten paljon heitä laatu kiinnostaa. Onneksi töissä on sentään kuitu.

Vastaa