Netti hidastelee

  • 3 June 2020
  • 1 kommentti
  • 6 katselukertaa

Nopeustestit näyttävät 90M nopeutta. Muuten netti näyttäisi toimivan mutta ladattaessa vaikka peliä tai vaikka kirjoittimen ohjelmistoa HP:n sivulta , lataus kestää tuntikausia. Minecraft toimii nykien. Kun kesken latauksen vaihtaa mobiililiittymään putoaa muutaman tunnin latausaika pariin minuuttiin. Samoin Minecraft toimii paremmin mobiililla. Xboxilla nopeusmittaus näyttää parin sekunnin ajan lähes sataa megaa , mutta putoaa kohta alle megan .  Käytössä Asus Router Vdsl-modeemin. Mobiili-liittymät on Elisalta. Maksullisesta helpistä ei ollut mitään apua. 


1 kommentti

Morjesta @MuistaHana ja Tervetuloa Yhteisöön! Saat speedtestillä tuota 90M nopeutta koko ajan? Nuo lataukset voivat kestää riippuen siitä mitä kautta se lataus tulee. Esimerkiksi Steamin kautta lataukset tulevat heidän kauttaa ja nopeuteen vaikuuttavat muutakin seikka. Miten paljon heillä on kaistaa varattuna päivityksen lataamiselle, miten paljon käyttäjiä on lataamassa päivitystä sekä missä serveri sijaitsee. 

Saat kuitenkin nopeutettua sitä tuolla mobiililiittymällä. Tässä voisi auttaa sen Asukset LAN4-portin siltaaminen. Silloin sallit edestakaisen vapaan liikenteen siitä portista. Toinen vaihtoehto on myös porttiohjausten tekeminen. Tuo siltaaminen on yleensä helpompi toteuttaa. Silloin laitteen jota käytät tulee olla verkkokaapelilla kytkettynä siihen LAN4-porttiin. Tässä on myös hyvä muistaa tietoturva. Jos sallit tuon vapaan liikenteen niin silloin kaikki liikkuu vapaasti. Tällöin laitteelle jota käytät on hyvä asentaa tietoturva.

Muuttuuko tilanne tuolla siltaamisella?

Vastaa