Ratkaistu

Netti katkeilee satunnaisesti

  • 12 June 2023
  • 4 kommenttia
  • 331 katselukertaa

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +4

Netti katkeilee satunnaisesti, tänään viimeksi klo 00:03, 9.6 noin 22:40 hujakoilla, muita en muistanut kirjata ylös, mutta myös päiväsaikaan. 
 

Näitä ei saisi tapahtua yhtään, SAP tilaukset menevät pilalle, kokoukset katkeavat, pelaaminen menee pilalle, ja muutenkin todella ärsyttävää tällänen. 
Kiinteän ADSL liittymän aikana näitä ei ollut yhtään.

Laitteita on käynnistelty uudestaan jne perustemput kokeiltu, mutta ei auta.

5g yhteys kotiin L ulkoyksiköllä. Löytyisikö täältä jotain apua? Onko päivityksiä tms? Jotain että nämä loppuisivat?

 

icon

Ratkaisu jäseneltä Purnipsi 12 June 2023, 08:12

Katso alkuperäinen viesti

Aihe on suljettu kommenteilta.

4 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Hei, minullakin katkesi noihin kellonaikoihin nettiyhteys. Paikka Itäinen Uusimaa. Samalla katkesi Pk-seudulla asuvan kaverin yhteys, jolla Telian kuitu (FTTB). Selkeästi jotain yleisempiä katkoja, koska nyt ainakin kolmella asiakkaalla oli samat katkot.

 

Tämmöisille yleistyneille katkoille ei voi asiakas itse mitään, kun ongelma vaikuttaa olevan syvemmällä verkossa.

 

Ficix statistiikasta nähdään, että Ficix 1 kautta kulkeva Telia-liikenne meni puolen yön jälkeen tunniksi poikki. Liikenne meni selkeästi Ficix2 kautta, siellä liikenne kasvoi Ficix 1 määrän mukaisesti.

 

1. Kuvassa liikenteen kasvu ficix 2, 2. Kuvassa taas liikenteen katko ficix 1.

 

Kunniamerkki

5g Nokian Fastmile ulkoantennilla pätkäisee joka päivä muutaman kerran n.1-3min, palautuu ilman ilman uudelleen käynnistystä ja kun toimii niin on tosi vakaa. Vanha 4g ei pätkinyt ollenkaan. Tein chatin kautta häiriöilmoituksen viikko sitten, ei vastausta. Tämä tilanne Porissa, ei häiriöilmoituksia ja kartan mukaan alueella paras 5g kenttä.

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +4

5g Nokian Fastmile ulkoantennilla pätkäisee joka päivä muutaman kerran n.1-3min, palautuu ilman ilman uudelleen käynnistystä ja kun toimii niin on tosi vakaa.

Ilmeneekö samaa jos laite on verkkokaapelilla kiinni suoraan PoE adapterin LAN-IN ulostulo portissa ennen reititintä? Kiinteän 5G-liittymän käyttöönotto | Asiakastuki | Telia. Toimivatko alueella muut Telian liittymät? 

Tein chatin kautta häiriöilmoituksen viikko sitten, ei vastausta. Tämä tilanne Porissa, ei häiriöilmoituksia ja kartan mukaan alueella paras 5g kenttä.

Häiriöilmoitusten käsittelyssä voi kestää välillä pitempään, odottelisin vastausta ruuhkaisina aikoina muutaman viikon.

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +1

Terve.

Vaihdettiin hybridireititin (uunivuoka) uudempaan. Käämit oli palaa kun mikrokatkoja tuli jatkuvalla syötöllä. Lataukset pysähtyivät ja ne piti käynnistää manuaalisesti uudestaan.

 

Kivijalkapisteessä neuvottiin että WAN asetuksen pitää olla  5G/4G/3G. Ei saa olla NSA, koska se ei kata maata vielä kokonaan. Parani vähän.

Kokeilin laittaa vanhan Ethernet hubin liitojohdon väliin. Voila. Jo alkoi pelittää.

Outo juttu. Ilmiö viittaa siihen, että hubi käyttää TTL mikropiirejä. Virtasyöttö 5,5 Volttia. TTL oli aikoinaan ainoa nopea tekniikka. TTL on virtasyöppö mutta se pystyy ajamaan kapasitiivisia kuormia (vanhoja Ethernet liitosjohtoja). Elikkä se näyttää siivoavan bittivirtaa (laittaa bitit takaisin pystysuoriksi). Toinen mahdollisuus on, että hubi jarruttaa reitittimen syöttövimmaa. Hubin sisäinen puskurointi voi myös olla pelissä mukana.

Alkuperäinen Ethernet liitosjohto on varmaan noin 20 v vanha. Eli Category Ö (tuntematon). Ostin uuden Category 6 liitosjohdon ja nyt bitit kulkevat liukkaasti.

Että sellaiset julistukset tällä kertaa.