Netti langaton ei toimi mutta kiinteä netti toimii

  • 8 July 2018
  • 1 kommentti
  • 0 katselukertaa

Terve!

Minulla on ollut ongelma siitä asti kun ostin netin taloon. Tällä hetkellä minulla on kiinteä laajakaista DNA:lta, mutta suht suolainen hinta ja huono toimivuus pistää harkitsemaan muita liittymiä. 

Telialta aikaisemmin oli testissä M-mallin netti joka oli langaton. Asun siis kivitalossa ja totesin kokeilun aikana että tähän taloon ei sovi langaton netti. Nyt olisin taas kiinnostunut kokeilemaan uudestaan, ja täytyisi saada jonkinlaisia mahdollisia ideoita miten parantaa toimivuutta.

 

Eli, onko mahdollista saada netin toimimaan paremmin JOS langaton modeemi on liitettynä talon puhelinverkkoon?

- Näillä näkymin se on ainoa keino saada paremmin toimimaan. Koska koko toosa ei ota minkäänlaista kunnollista yhteyttä mistään ilman suunnasta (on kokeiltu eri huoneita niin että netti olisi ollut 2Mbs korkeampi).

 


1 kommentti

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +19

Hei @RaisegaiN ja tervetuloa Telian yhteisöön!Kuuluvuutta voi yrittää parantaa 3G- tai 4G-reitittimellä(siirryt toiseen palveluun), joka luo huoneistoon langattoman verkon. Mobiililaajakaistan sim-kortti asennetaan reitittimeen, jossa on ulkoinen antenni.Mobiilikaistan signaali kulkee usein ikkunan kautta, eikä välttämättä pääse vanhojen betonikerrostalojen seinien läpi. Jos kännykkä kuuluu parhaiten ikkunan kohdalla, myös reititin kannattaa asettaa sen läheisyyteen. Jos huoneistoon on tehty ikkunaremontti tai jos kyse on energiatehokkaasta nollaenergiatalosta, jossa on selektiivi-ikkunat, signaali ei kuitenkaan välttämättä pääse lasistakaan läpi.Myös se kannattaa huomioida, että joillain paikoilla jonkin tietyn operaattorin peitto voi olla toista parempi. Oman osoitteen kuuluvuuden voi tarkistaa operaattorien nettisivuilta. Ehkä voisit kokeilla olisiko asiaan parannusta ulkoisilla antennilla. Täältä voi saada antenneja 30 vrk palautusoikeudella : https://www.satshop.fi/4g/4g-antennas.html?gclid=CjwKCAjw7IbaBRBqEiwA6AyZgkq0PNiWESAlWo5DpHLH9k9XbhKZDgqNnDxuckfcTpV0jxtZOYXSHhoCPigQAvD_BwE

Vastaa