Skip to main content

Minulla on nettiyhteys on tänä viikonloppuna (17.-18.10.) pätkinyt kiusallisesti täällä Itä-Helsingissä. Eilen lauantaina verkko pyki pahasti noin klo 12-15 välillä, ja kaikki laitteet ja johdot tarkastettiin ja bootattiin monta kertaa. Yhteys toimi aina välillä, mutta erittäin hitaasti ja ehkä minuutin kerrallaan. Kokeilin niin langatonta kuin langallistakin verkkoa ja useammalla eri päätelaitteella.

 

Vika korjautui yllättäen kun vihdoin aloin vain etsiä asiakaspalvelun yhteystietoja. Verkko toimi loppuillan ihan hyvin, mutta nyt sunnuntaina samaan aikaan tässä on taas sama vika. Tätä viestiäkin kirjoittaessani tuohon tulee välillä ilmoitus "Tallennettu automaattisesti 13:56" ja välillä "Toiminto epäonnistui" (tai jotain siihen suuntaan) kun verkko ei juuri sillä hetkellä taas toimikaan.

 

Modeemi on Thomson TG789vn ohjelmistoversiolla 10.5.1.Q. Sen Connectivity Check -toiminto valittaa IPv6:sta ja IPv4 Gatewaysta 88.192.32.1 -- ks. oheinen kuva.

 

Laajempia vikoja siellä ei nyt pitäisi olla. Erittäin hyvä, jos olit jo laitteet ja puhelinjohdon tarkistanut. Olitko ihan toista modeemia ja johtoa saanut koitettua siellä paikan päällä? Modeemin buutin lisäksi voisi myös koittaa, että auttaisiko modeemin resetointi. Eli Thomsonin kyljestä löytyvä reset-nappi pohjaan niin pitkäksi aikaa, että power-valo muuttuu oranssiksi.

Jos näistä huolimatta katkominen jatkuu, niin tee liittymästäsi vikailmoitus soittelemalla vikapalveluun 0206 90101 (mpm/pvm).


Toista modeemia en ole päässyt kokeilemaan, mutta resetoinnin jälkeenkin katkominen on jatkunut koko viikon. Yllättävää kyllä, televisio eli Sonera Viihde on kaikesta huolimatta toiminut koko ajan täysin ongelmitta. Täytyy varmaan kohta soitella sinne asiakaspalveluun...


Sonera Viihde toimii kokonaisuudessaan, tallennukset ja IPTV? IPTV tulee eri tavalla joten se voi toimiakkin... Jos tallennuksetkin niin sitten tarkoittaa sitä että internet yhteydessä ei ole ongelma. 


Soitin vikapalveluun ja neuvoivat resetoimaan modeemin ihan kunnolla, eli pitämään reset-nappia aika pitkään pohjassa vielä senkin jälkeen kun kaikki modeemin valot sammuvat, siihen asti kunnes power-valo syttyy oranssiksi. (Kävi muuten vihreän kautta.) Nyt on taas toiminut! :)


Vastaa