Onko wlan-laitteiden määrää rajoitettu Inteno DG301AL -laitteella?


Moi! Olen tässä viime kuukausina ruvennut virittelemään kotiautomaatiojärjestelmää, ja tämän seurauksena wlaniin liitettävien laitteiden määrän on pompannut ylös, tällä hetkellä n. 12 laitetta kytkettynä. Iso osa laitteista on hyvin vähän kaistaa käyttäviä kuten etäohjattavat pistorasia. Tähän mennessä kaikki toiminut ok. Kysymys tässä onkin, että jos wlan-laitteiden määrä esim. tuplaantuu, tuleeko reitittimen rajoitteet vastaan? Moni kuluttajalaite on rajoitettu esim. 16:een tai 32:een wlan-asiakkaaseen, mutta en tämän Intenon kohdalta löytänyt tietoa.

 

Reititin on siis Inteno DG301AL.


3 kommenttia

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +10

Moi @tuxer,

mitään erillistä rajoitusta Inteno DG301-laitteessa ei ole langattomien laitteiden määrälle. Teoreettinen maksimi tekniikalla on 256 laitetta.

Kiitos vastauksesta. Eli ei pitäisi siitä jäädä kiinni, hyvä.

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +14

@AnneAn@  kirjoitti:

Moi @tuxer,

mitään erillistä rajoitusta Inteno DG301-laitteessa ei ole langattomien laitteiden määrälle. Teoreettinen maksimi tekniikalla on 256 laitetta.


Perus netmaskilla (255.255.255.0) maksimi on 253. Laitteen IP-osoitteen viimeinen tavu ei saa olla 0 eikä 255 ja sitten yksi osoitteista on varattu tietysti reitittimelle itselleen.

 

Muuttamalla netmaskia voi aliverkon kokoa kasvattaa vieläkin suuremmaksi. 192.168 - alkuisessa privaattiverkossa on maksimissaan 65536 osoitetta (miinus em. rajoitteet). Tai jos ottaa 10-alkuiset osoitteet käyttöön niin sitten on lääniä jo 24 bitin edestä. Rupeaa riittämään.

 

Sitä en mene takaamaan, miten hyvin sitten isommat aliverkot pelaa kuluttajatason laitteissa, mutta noin niinkuin teoriassa verkko voi olla iso.

Vastaa