Skip to main content

Miten on kun tässä on käytössä itellä soneran viihde 24/2 valokuidun päässä, ja normaalisti pingi on lähimmille servereille siellä 50-60 paikkeilla, ja muilla on enemmän tuolla 15-30 paikkeilla?

 

Kaverilla esim naapurissa samassa kerrostalossa 10 meganen DNAN ilmanen kaapeli, mutta antaa vain 10-20 ping verrattuna tähän valokuituun.

 

Verkkopelejä pelatessa kiinnostaisi mahdollisimman pieni ping joten onko tuolla boxissa jotain asetusta joka nostaa pingiä?

Onkos tietokone modeemissa wlanilla vai piuhalla?



Wlan tekee oman lisänsä tuohon vasteeseen mikäli sitä kautta menee, mutta osasyynä voi olla myös liittymässä käytössä oleva virheenkorjaus. Se nostaa läpitulevan datan virheettömyyttä (esim. videot toistuvat puhtaammin), mutta pariteettitarkastusten vuoksi myös nostaa pingiä samalla.



 



Ainakin aiemmin Soneran tekninen aspa on voinut kytkeä virheenkorjauksen pois käytöstä asiakkaan pyynnöstä, joten kannattaa kysellä sieltä suunnalta puhelimella tai netin kautta.


Liittymäsi tuskin on mikään valokuituliittymä. Korkeintaan vdsl liittymä, eli vanhalla puhelinkaapeloinnilla toteutettu "viimeisen mailin" yhteys. Oikeassa valokuituyhteydessä on korkeammat nopeudet ja erittäin alhaiset latenssit.


Tuo lienee nimenomaan valokuitutekniikalla taloon asti toteutettu liittymä, kellarissa on DSLAM ja huoneistoon se tuodaan ADSL-tekniikalla. Sonera ei tarjoa 2M uploadia muihin kuin kuidutettuihin kohteisiin ADSL-tekniikalla.

 

Kannattaa kokeilla pingiä ensin oletusyhdyskäytävään, myös esim. www.sonera.fi:n, ja esimerkiksi tracert:tä johonkin mihin on korkea ping niin selviää missä vaiheessa viivettä alkaa esiintyä. Minulla esim. sonera.fi:n on 18ms ja käytössä "tavallinen" 8/1 ADSL.


Vastaa