Port forwarding ja port triggering telia hybridillä.

  • 14 September 2018
  • 9 kommenttia
  • 14 katselukertaa

Saimme telia hybridin toissapäivänä, enkä saa millään tavalla avattua porttia pelipalvelimen käyttöä varten. Yritin port forwardilla ja port triggerillä, laitoin portin palomuurin poikkeuksiin ja laitoin myös väliaikaisesti reitittimen palomuurin poikkeuksiin, lisäksi testasin portin avoimuutta erillisellä ohjelmalla, joka väittää että portti on auki, mutta mikään ohjelma sen käyttämiseksi ei porttia osaa käyttää, vaikka se olisi määritelty tai vaihdettu.

 

Käytössä on TCP ja UDP protokollat ja kokeilin portteja 25565, 10000, 26900 ja 25000-25003

 

Olen kuullut että opengate ei olisi hybridissä käytössä, joten se ei ole vielä vaihtoehto.

 

Vaikuttaako reitittimeni ja koneeni välissä oleva kytkin asiaan? Mielestäni ei koska ei toiminut langattomallakaan yhteydellä.

Onko porttien avaus tai triggerointi mahdollista telia hybridillä vai ovatko kyseiset ominaisuudet estetty palvelutarjoajan kautta?
Vai onko mahdollista, että telia hybrid reitittimeltä on estetty kyseisen ominaisuuden käyttäminen?
Onko ainoa vaihtoehtoni kokeilla siltausta? Pitäisi vetää johdot uudestaan talon läpi ja lähetysnopeus laskisi alle megaan.


9 kommenttia

@domppa1000, jos kiinteä ja mobiili ovat molemma käytössä, niin opengatella ei tässä tapauksessa ole merkitystäkään, vaan IP on julkinen. Kokeile tosiaan ilman erillistä kytkintä välissä vielä ja jos ei toimi, siltaa LAN4-portti.

Päädyin yrittämään siltausta niin että telian reitittimen 4-portista lähtee piuha toiseen reitittimen wps paikkaan, josta otan langattomasti yhteyden tietokoneella. Julkinen IP-osoite muuttui ja laite menee nettiin normaalisti, mutta portit eivät siitä huolimatta tahdo aueta.

Määritin liitettyyn reitittimeen. porttien avauksen.

Onko sen sijaan mahdollista yhdistää siltaavana suoraan tietokoneeseen? > Tätäkin jo kokeilin. Netti toimii mutta luomaani palvelimeen ei voi yhdistää.

Siitä olen varma, että palvelin ja windows palomuurin määritykset ovat hoidettu.

Tänään yritin uudestaan ja jostain syystä alkoi toimimaan. Siltausken uudestaan päälle laittamisen prosessi kesti kyllä reitittimeltä viime kertaista kauemmin.

Kunniamerkki +6

Onko tästä porttiuudelleenohjauksesta tullut mitään uutta tietoa? Reitittimen asetuksissahan sellainen on, mutta onko sillä laisinkaan käyttöä tässä Telian hybridissä? Jotta se toimisi, niin se tietysti vaatisi sen, että se hybridi-IP olisi jokaiselle liittymälle oma.

 

Eli: onko hybridilaajakaistan NATin taakse mahdollista tehdä porttiohjaus? Ja jos on, niin kykeneekö se hyödyntämään sitä MP-TCP-toiminnallisuutta?

Porttiohjaukset ovat mahdollisia hybrid liittymässä, ei niihin ole estettä. 

 

IP osoitteet eivät myöskään tule ongelmaksi liittymän toteutuksesta johtuen. Eli hybrid reititin juttelee verkossa sijaitsevaan HAG:n(hybrid access getaway:hin) MP-TCP:llä. DSL:n ja 4G:n yhdistäminen tehdään tällä välillä. HAG:stä eteenpäin liikkenne kulkee kiinteän liittymän ip:llä. Tästä johtuen ainoastaan TCP liikenne hyödyntää yhdistettyjä nopeuksia.

 

Se että hyödyntävätkö palvelut MP-TCP riippuu ihan palvelusta ja porttiohjauksesta. Jos ohjaukset on tehty TCP:lle niin kyllä, jos UDP:lle niin ei. Muut kuin TCP:tä käyttävät palvelut käyttävät hybridistä pelkkää kiinteän osuutta. 

 

Aihetta on avattu hyvin @jessenic:n blogissa :smileyhappy:

Kunniamerkki +6

Selvä. Entä siinä tapauksessa, jos ADSL-puoli jostain syystä tipahtaa pois käytöstä ja siirrytään käyttämään pelkkää mobiililaajakaistaa? Toimivatko porttiohjaukset silloin? Siihen kai tarvitaan sitten se Opengate-homma, vai kuinka?

 

Edit: Entä olisiko tähän hybridiin mahdollista toteuttaa IPv6-tukea jollain tavalla ja onko sellaisesta suunnitelmia? Tällä hetkellä kaiketi olemassaolevat tunnelointiprotokollat, kuten 6rd, kykenisivät hyödyntämään ainoastaan DSL-puolta, jos toimivat ollenkaan.


@positroni@  kirjoitti:

Selvä. Entä siinä tapauksessa, jos ADSL-puoli jostain syystä tipahtaa pois käytöstä ja siirrytään käyttämään pelkkää mobiililaajakaistaa? Toimivatko porttiohjaukset silloin? Siihen kai tarvitaan sitten se Opengate-homma, vai kuinka?

 

Edit: Entä olisiko tähän hybridiin mahdollista toteuttaa IPv6-tukea jollain tavalla ja onko sellaisesta suunnitelmia? Tällä hetkellä kaiketi olemassaolevat tunnelointiprotokollat, kuten 6rd, kykenisivät hyödyntämään ainoastaan DSL-puolta, jos toimivat ollenkaan.


Siinä tapauksessa porttiohjaukset eivät toimi, johtuen siitä ettei portteja saa auki molempiin suuntiin sekä liittymä ei saa julkista IP -osotetta. Ainoa tapa olisi Opengate mutta sitä ei tällä hetkellä saa ollenkaan tuohon Hybridiin.

 

Tuosta IPv6 -tuesta ei ole tällä haavaa tarkempaa tietoa. Tulevaisuudessa tällainenkin tuki voi olla mahdollista.

Palaan tähän aiheeseen sen verran, että puolentoista vuoden jälkeen en ole saanut useammalla yrityksellä porttien avausta toimimaan. Tukeeko telia hybrid UDP-protokollaa ollenkaan, sillä vaikka olisivat millaiset määritykset porttien avaukseen tai triggeröintiin tahansa, niin molemmat porttiprotokollat eivät vaikuta aukeavan, vaikka siltä näyttäisivätkin.

Tämän lisäksi 4-portin siltaus on yhtä vaikeaa/epävakaata, kuin ennen. Vaikkain löysin uudempia vikailmoituksia siihen liittyen ja haluaisin saada reitittimeeni version SG4T1R000408C (tällä hetkellä SG4T1R000092C).

Kuinka tämän ohjelmistopäivityksen saan?
Ja milloin hybridille tulee mahdollisuus hankkia Opengate-ominaisuus? (ADSL-kaistani nopeus ei riitä ollenkaan palvelimen ylläpitoon: 10gb Download/1gb Upload)

Tätä menoa täytyy ruveta harkitsemaan muuttoa paikkaa, jossa on mahdollista saada käyttöön valokuitu.


Vastaa