Reititin käynnistyy itsestään uudestaan


Mistä voi johtua, että reititin (Technicolor TG799 vac Xtream) käynnistyy itsestään uudelleen 30 min - 1 h välein, kun siihen on liitetty neljäntenä laitteena Philips Hue valoverkkosilta Ethernet-kaapelilla?

 

Itse Hue-sillassa ei pitäisi olla mitään asetuksia mikä voisi tämän aiheuttaa, ja sama ongelma on ollut jo kahden eri Telian reitittimen kanssa.

 

Voiko reitittimen puolella olla jotain asetuksia, mitkä tähän vaikuttavat?

 

Itse Hue sillassakaan en usko olevan vikaa, koska se toimii lähettimen päässä hyvin (lähetin Telia TV:tä varten) mutta sekoittaa tuota Telia TV:n toimintaa, koska se taas ei ilmeisesti tykkää kun saman lähettimen päässä on toinenkin laite Ethernetillä yhdistetty.


4 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

Jos löydät reitittimestä ALG, application layer gateway, valintoja, käännä ne kaikki pois päältä.

Onko ideoita, mistä kohtaa täältä Telian reitittimen käyttöliittymästä sitä kannattaa lähteä etsimään? 


 


Lisäys: kävin mielestäni aika tarkkaan kaikki asetukset läpi, eikä tuommoista löydy. Mitäköhän vielä voisi kokeilla


  


Edit ReOlivia: Upotettu kuva

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Netistä löytyy monta ketjua valitusta Philips Hue Bridgen aiheuttamista ongelmista. Ilmeisesti tuo laite on jotenkin niin huonosti tehty, että se laittaa routerin kuin routerin kyykkyyn. Aiheuttaako sitten broadcast-myrskyn vai mitä? Hieman arveluttavalta tuotteelta vaikuttaa, oikein toimivat eivät pitäisi laittaa verkkoja solmuun. Voi olla, että siinä on jokin reikä ja tuohon iskee jokin haittaohjelma, bottiverkko tms. kiinni ja Hue Hubi onkin osa bottiverkkoa. Se sitten aiheuttaa niin kovan kuorman, että Technicolor tilttaa. 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

Pystyykö siitä Hue Bridgestä mitenkään näkemään, onko se päivittänyt laiteohjelmistonsa? Vanhoissa Hueissa todellakin on tietoturvaongelmia ja ne pitäisi päivittää.

 

Kuvakaappauksen  mukaan sinulla on kaksi UPnP sääntöä käytössä. Toivottavasti ne tarkoittavat, että UPnP on estetty / kytketty pois päältä. Reitittimessä auki oleva UPnP on tietoturvaongelma.

 

On suositeltavaa kytkeä UPnP pois päältä, koska sen avulla pienenkin raon saanut hyökkääjä pystyy avaamaan itselleen kaikki tarvitsemansa yhteydet jatkaakseen tihutöitään tehokkaammin.

 

Toki, tämän jälkeen mm. pelikonsolit eivät enää toimi "heittämällä", vaan joudut tutustumaan niiden ohjeistukseen ja määrittelemään asianmukaiset portinohjaukset, tai siltaamaan Ethernet-liittimen 4 ja kytkemään pelikonsolin siihen.

 

Ilmeisesti Hue ei välttämättä tarvitse internet-yhteyttä, vaan se pystyy toimimaan pelkässä lähiverkossakin. Mikäli tuon Technicolorin palomuurisäännöt vain ovat riittävän monipuoliset, voisit yrittää estää Hue Bridgeltä kaiken liikenteen internetistä sekä sisään että ulospäin.

Vastaa