Reitittimen 2.4GHz kanavan näkyvyys ja asetukset

  • 11 October 2022
  • 2 kommenttia
  • 262 katselukertaa

Minulla on Sagemcom Router Fast 5370 Air -reititn (Telia Zone Hybrid -reititin) ja yritän saada 2.4GHz kanavan näkyviin telkkariini. Reitittimenne ohjeissa on ihan selkeä kohta WIFI asetusten muuttamis kohta Wi-FI -> Basics ja sieltä pitäisi näkyä sekä 2.4GHz ja 5GHz kanavat, josta voisin vain klikata Visible. Mikäli oikein olen ymmärtänyt tämän pitäisi korjata ongelmani ja tämän jälkeen myös 2.4GHz kanava näkyisi.


 


Ongelmanani on ettei minulla ole Basics kohdan alla kuin yksi kanava näkyvissä eikä laisinkaan Visible painiketta. Steering, WPS ja Stats kohtien alta voin valita 2.4GHz tai 5GHz kanavat mutta basics kohdan alla en.


Olen aijemmin saanut vaihdettua molempien kanavien nimet joten se on varmasti ennen näkynyt. 


 


Onko tähän ongelmaan ratkaisua tai muita ideoita ongelmani ratkaisemiseen. Yritän siis vaihtaa telkkarin kanavan 5GHz.stä 2.4GHziin.


 


Alla kuvat ohjeesta ja miltä sama sivu näyttää minulla.


 


Reitittimen ohjeet:


https://www.telia.fi/asiakastuki/laitteet/telia-zone-hybrid-reititin#telia-zone-hybrid-reititin-laitteen-ja-verkon-hallinta


 


  


 


Muokkaus AaTanja: upotettu kuvat kommenttiin.


2 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +13

Moikka @Miss_Stake ja tervetuloa Telia Yhteisöön! Mukavaa kun päätit kirjoittaa tänne. Yhteisöstä löydät varmasti mielenkiintoista luettavaa ja keskusteluja, joihin osallistua!

Katsotko tuosta hallintasivulta josta kuvasikin on, että onko Steering -välilehdellä kytketty "Steering" asetus pois päältä? Jos sen kytkee pois, pitää muistaa myös painaa "Apply". Silloin reititin jakaa nämä 2,4 GHz ja 5 GHz verkot erikseen ja ne molemmat näkyy Basic -välilehdellä.

Kunniamerkki

Edit: onnistui sittenkin, Olin väärällä sivulla tuota ihmettelemässä > viimeinen Wi-Fi-välilehti tarjosi nimeämismahdollisuuden kun oli poistanut tuon Steeringin pois päältä.

 

 

Yritin löytää mahdollisuutta nimetä 5ghz ja 2.4ghz verkot omilla nimillä, koska etäohjattavat valot (nanoleaf) vaativat että puhelin on yhdistetty 2.4ghz verkkoon, jotta valot saa yhdistettyä samaan verkkoon. Olenko vaan tyhmä vai onko verkkojen nimeämismahdollisuus poistettu? iPhone tietysti yhdistää automatic tuohon 5ghz verkkoon, jolloin valojen yhdistäminen ei onnistu… 

Vastaa