Ratkaistu

Sagemcom Hybrid Router public IP ei toimi kun pelkkä 4G

  • 15 March 2024
  • 6 kommenttia
  • 154 katselukertaa

Kunniamerkki +1

Moi

Kuulin että hybridi lakkaa kuukauden varoitusajalla! Aloin testailla laitetta ilman ADSL:ää pelkällä 4G:llä, ja toimii perus Wifinä OK. Mutta ongelma tulee koti-automaatiolaitteilla joita ohjaan public IP:n avulla. Nyt en a) en pääse kiinni suoraan enkä DynDNS hallintasivun kautta (jossa minulla nimi.-alias IP-osoitteelle)

  1. IP osoite vaihtuu joka modeemiresetissä, joten tuo alias pitää saadatoimimaan koska joudun joka yö resetoimaan kun laitteet menee joskus muuten jumiin

En löydä modeemista mitään aseutuksia, onko tuo 4G:stä tuleva vaihtuva IP sellainen ettei sitä voi käyttää yhteydenotossa , kuinka edetä?

Nyt edes ping ei toimi tuohon modeemin vaihtuvaan IP osoitteeseen

--

Muokkaus SannaMKoo: Poistettu allekirjoitus, voit halutessasi lisätä sen profiilisi asetuksista Oma profiili → Muokkaa profiilia

icon

Ratkaisu jäseneltä irritus 21 March 2024, 14:27

Katso alkuperäinen viesti

6 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

IP osoite vaihtuu joka modeemiresetissä

Mobiililaajakaistassa ip todellakin vaihtuu joka kerta, kun yhteys avataan uudelleen.

Jos Sagemcom ei tue automaattista DDNS-päivitystä, joudut miettimään, mikä laite verkossasi olisi päällä jatkuvasti ja voisi hoitaa päivitykset.

MIkäli mitään sopivaa laitetta ei ole, suosittelen hankkimaan LTE-reitittimen, jossa on sisäänrakennettu DDNS-päivitystuki. Esimerkiksi Teltonika.

En löydä modeemista mitään aseutuksia

Hybridimodeemi on suunniteltu vain hybridiyhteydelle. Sen soveltuvuus muuhun käyttöön on huono.

Telia hybrid router fast 5370 air APN vaihto:

Sagecom laitteelle ei ole mahdollista asettaa muuta APN asetusta. Toisin sanottuna laitteen kautta ei ole mahdollista saada julkista verkko-osoitetta.

 

Joissakin toisissa viesteissä taas kirjoitetaan, että APN:n voisi vaihtaa Failover-valikosta. Ota sitten tästä selvää.

 

Lisäksi hybridiliittymän sim-kortilla julkinen ip-osoite ei muistaakseni toiminut. Tarvitset siis LTE-reitittimen lisäksi myös uuden liittymänkin hybridiliittymän tilalle.

Kun molemmat on hankittu, aseta reititin käyttämään APN:ää prointernet.

Nyt edes ping ei toimi tuohon modeemin vaihtuvaan IP osoitteeseen

Ping ei toimi mobiililiittymillä lainkaan sisäänpäin. Joudut kokeilemaan yhteyden toimivuuden tcp- tai udp-protokollalla.

Kunniamerkki +1

Kiitos, meni kyllä jo yli osaamisen;)

Sitä vielä ihmettelen kun minulla on täällä palvelussa https://www.dynu.com/ www alias IP:lle, ja se kyllä osaa IP:n vaihtaa, en silti pääse siihen kiinni. Eli nyt en millään tunnu pääsevän ulkoa IP-osoitteeseen.

Jos ping ei toimi ei myöskään TCP, ftp:llä en myöskään päässyt osoitteeseen...

 

Jätän tuon nyt toimimattomaksi, Telia tarjoaa kiinteää IP:tä 11€/kk mutta kun ei nyt absoluuttinen pakko jätän pois, hyvä uutinen oli että hinta putosi ADSL jäätyä pois 34->17€ /kk.

Pitkällä juoksulla vetämässä kuitu VALOO:lta jolloin IP ongelmakin ratkennee….

Kunniamerkki +1

 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

Sitä vielä ihmettelen kun minulla on täällä palvelussa https://www.dynu.com/ www alias IP:lle, ja se kyllä osaa IP:n vaihtaa, en silti pääse siihen kiinni.

Oletusarvoisesti Telian matkaviestinliittymät ovat osoitemuunnoksen eli NAT:in takana.

176.72.3x.xx osoite, jonka Dynu on päivittänyt verkkotunnuksellesi, ei ole Sagemcomin reitittimesi osoite. Se on Telian CGNAT-reitittimen osoite.

Sagemcomillasi on nyt käytössään yksityinen IP-osoite, 10.0.0.0 – 10.255.255.255 tai 100.64.0.0 – 100.127.255.255. Tämän pitäisi näkyä Sagemcomin hallintasivuillakin, etsi tietoa wan ip address.

Jotta yhteydenotot sisäänpäin reitittimeesi onnistuisivat, tarvitset julkisen ip-osoitteen.

Kuten edellisessä viestissäni totesin, ei ole varmaa, onnistuuko tämä Sagemcomilla vai ei. Voi myös olla, ettei se onnistu hybridiliittymällä.

Oletko käynyt jo Sagemcomin valikot läpi? Löydätkö Failover APN asetuksen sieltä?

Onko sinulla toista reititintä, jolla voisit kokeilla, vaihtuuko reitittimen wan ip-osoite yksityisestä julkiseksi vaihtamalla apn prointernet:iksi? Vanha 2G- tai 3G-reititinkin riittää testaamiseen.

Entä onko sinulla toista Telian liittymää? Sillä voisit testata, onko ongelmana sittenkin hybridiliittymän sim-kortti.

─══─

Vinkki: mikäli et löydä Sagemcomista wan ip address-tietoa, voit kiertäen tutkia asiaa tarkastamalla yhteytesi verkkotunnuksen. Käy esimerkiksi myip.fi-sivulla ja rullaa alas kohtaan isäntänimi.

Jos isäntänimi on muotoa mobile-access-??????-???.dhcp.inet.fi, käytössäsi on yksityinen ip-osoite. Kotiautomaatio ei toimi.

Mikäli isäntänimi on muotoa  mobile-user-??????-???.dhcp.inet.fi, käytössäsi on julkinen ip-osoite. Kotiautomaatio toimii.

Kunniamerkki +1

Kiitosta taas Irritus

isäntä on muotoa mobile-access joten se siitä sitten😯 

ja vielä

  • wan ip:tä ei modeemista löydy
  • failover APN vaihto internet->prointernet ei vaikuttanut

Ja saahan sen palvelun pienellä lisämaksulla jos tarve on

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

Lisämaksukaan ei auta, kun näyttää siltä, että Sagemcomissa APN-asetuksen vaihtaminen ei aikuisten oikeasti toimi.

Mikäli haluat saada tämän toimimaan ennen valokuidun toimitusta, joudut hankkimaan Sagemcomin tilalle kunnollisen 4G-reitittimen.

Koska mobiililaajakaistan ip-osoite vaihtuu joka kerta, jos yhteys katkeaa, kannattaa valita laite, jossa on sisäänrakennettu DDNS-päivitystuki.

Teltonikoissa DDNS-päivitys-URL on käyttäjän vapaasti asetettavissa, joten ne saa toimimaan lähes minkä hyvänsä DDNS-palvelun kanssa. Itse olen käyttänyt afraid.org:ia.

Telewelleissä on tarjolla ainoastaan muutama esiasetettu vaihtoehto, mutta ainakin dy.fi löytyy. Huomaa, että heillä on myös reitittimiä, joihin 4G-moduuli täytyy hankkia erikseen.

Vastaa