Sonera kaapelimodeemi siltaavaksi?? Kannattaako??

  • 14 September 2015
  • 1 kommentti
  • 1 katselukerta

Tervehdys :smileyvery-happy:

 

Olen pohtinut Cisco EPS3825 kaapelimodeemin muuttamista siltaavaksi jospa kaapeliliittymän luotettavuus paranisi? Reitittimenä käyttäisin Applen Airport Extreme tukiasemaa.

 

Nyt nopeus (100MB) on ollut ihan hyvällä tasolla mutta linja pätkii lähes päivittäin (5-60minuuttia) vaikka kaikki laitteet ovat kiinni ethernet-kaapelilla. Modeemissa on kaikki valot (online) ym päällä. Uudelleenkäynnistys auttaa yleensä mutta päivittäin tehtävänä ei kovin mielekästä touhua.

 

Voisiko joku kuitenkin vääntää minulle rautalangasta mitä tuo 5 ip-osoitteen rajoitus käytännössä tarkoittaa? Meillä on verkossa kiinni olevia laitteita kuitenkin yli toistakymmentä ja kaikkien pitää päästä nettiin samaan aikaan joten vaikuttako siihen? Koneisiin pääse myös etänä helpommin kiinni jos modeemi on siltaavassa tilassa.


1 kommentti

Oletko tehnyt liittymän pätkimisestä vikailmoitusta ? Siitä kannattaa aloittaa.Kokeilemallahan se siltaamisen vaikutus parhaiten selviää. Tuossa selitetty tuo max. 5 ip-osoitteen rajoitus:http://klaani.sonera.fi/t5/Kiinteat-nettiyhteydet-ja/Liittymaan-vain-5-tietokonetta/m-p/109227#U109227

Vastaa