Skip to main content

Sonera Kodin Netti ja asunnon vuokraus

  • 19 July 2015
  • 4 kommenttia
  • 19 katselukertaa

Omistamaani asuntoon kuuluu Sonera Kodin Netti taloyhtiön tekemän sopimuksen mukaan, taloyhtiön maksamana. Asunnon netti on nyt omissa nimissäni (perusnopeudella, josta en henkilökohtaisesti maksa mitään). Jos vuokraan asunnon, pitäisikö minun irtisanoa sopimus, ja vuokralaisen tehdä tilaus omiin nimiinsä?

Jos kunkin asukkaan pitää tehdä tilaus omiin nimiinsä, niin miten käy, jos edellinen vuokralainen ei irtisano nettiä pois muuttaessaan.... voinko saada asunnon omistajana sen irtisanottua, jotta seuraava vuokralainen voisi tehdä tilauksen taas omiin nimiinsä?

4 kommenttia

Käyttäjätaso 5

Vuokaralainen tekee sen omiin nimiinsä... Vuokralainen luulisi irtisanova tuon, en ainakaan minä vuokralaisena maksaisi toista kuukausimaksua... 

Tässäpä se ongelma onkin: talonetin maksaa taloyhtiö, asunnon käyttäjä saa sen omaan käyttöönsä ilmaiseksi. Joten vuokralainen ei maksa netistä mitään - ei asuessaan, eikä pois muuttaessaan. Käytännössä asunnon omistaja maksaa sen taloyhtiölle vastikkeessa. Jos vuokralainen lähtee riidoissa, sairastuu vakavasti lähtiessään tms. syystä jättääkin irtisanomatta netin pois muuttaessaan, niin miten asunnon omistaja saa netin taas omaan käyttöönsä tai seuraavan vuokralaisen käyttöön?

Käyttäjätaso 5

Joku Soneralainen voisi vastat tähän paremmin kuin minä... Aika mielenkiintoinen kyllä tuo on...


 


Periaatteessa liittymä vain rekisteröidään asukkaan nimiin mutta yleensä kun muuttaa luulisi siirtyvän... 

Joo, eli asukas ottaa netin omille nimilleen ja irtisanoo sen pois muuttaessaan.


 


Mikäli tuo unohtuu jostain syystä, voi olla meidän asiakaspalveluun sitten yhteydessä niin selvitetään tuo homma, ollaan yhteydessä henkilöön, jonka nimissä tuo edelleen on ja irtisanotaan liittymä.


 


Eli jos esimerkiksi omistaja/tuleva vuokralainen huomaa, että liittymä on vielä edellisen vuokralaisen nimissä, meidän aspaan yhteys sitten. :)


 


Yleensä vuokralaiset kyllä huomaavat irtisanoa liittymän, viimeistään siinä vaiheessa kun etsivät tulevaan osoitteeseen nettiä. Toki poikkeuksiakin ajoittain sattuu.

Vastaa