Sonera Koti-tv yhteensopivat reitittimet


Moro,

 

Olisin uudistamassa reititintä ja tiedustelisin yhteensopivista laitteista koti-tv:n kanssa. Onko vaatimuksena vaan, että yksi porteista laitetaan siltaavaksi jotta voin katsella telkkaria vai onko muitakin vaatimuksia?

 

http://www.jimms.fi/fi/Product/Show/92793/r7000-100pes/netgear-r7000-nighthawk-langaton-ac1900-dual-band-reititin-2_4-5ghz-802_11ac

 

http://www.jimms.fi/fi/Product/Show/107454/rt-ac87u-nordic/asus-rt-ac87u-langaton-ac2400-dual-band-tukiasema-2_4-5ghz-802_11ac-mikrobitti-2-2015-testivoittaja

 

Olen katsellut näitä laitteita.


9 kommenttia

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +16

Sonera Koti-Tv jos tarkoitat Sonera Viihdettä niin virallisesti yhteensopivat laitteet saat Soneralta. Syy tähän on IPTV:n vaatimat asetukset. Ilman asetusten määritystä ei IPTV toimi oikein. Lisäksi jos olet hankkimassa oman laitteen varmista tämän yhteensopivuus. Asuksen laitteet pääsääntöisesti tukevat mutta onkohan tuo Asus turhan hintava kotikäyttöön. En usko että sinulla on käyttöä oikeasti. Halvemmallakin saa paremia ratkaisuja. Muistathan että tuo 2400Mbps nopeus ei ole mahdollista hyödyntää oikein yhdellä käyttäjällä järkevästi.

Moikka,

 

Striimit pätkivät aika paljon liikaa (bufferointiongelmia yleisesti koko aika palvelussa twitch.tv) siinä missä puhelimella katsottaessa tai muilla kavereilla toimii. Vika siis voisi olla nykyisessä thomsonin reitittimessä.

 

Toinen syy miksi haluaisin vaihtaa, että saisin usb 3 portillisen reitittimen erinäisiin tarpeisiin :)

 

Tuo asuksen laite ilmeisesti toimisi vai?

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +16

Joku vika sitten yhteydessäsi melkein on jos Twich ei tahdo mennä Thompsonin läpi (tiedän toki ettei se ole järjen hyvä reititin). Itse ainakin lähtisin selvittämään onko se oikeasti tossa Thompsonin reitittimessä. Onko yhteydessäsi packet lostia? Twich riitää about 10Mbps tasainen kaista 1080p streemiin. Toki voit ostaa Asuksen mutta turhan kallis siihen että streemiin. Tänne on koostettu ohjeita miten Sonera Viihteen saa toimimaan muilla kuin Soneran omilla laitteilla: https://www.taisto.org/Sonera_Viihde_IPTV_asetukset  

Kyllä se toimii "korkea" laadulla mutta kun ottaa videon laadun mitä lähteestä tulee niin se kuolee täysin. Yhteys on kuitenkin 50/10mb (vdsl+2 vai mikä se nimi on tarkemmin?)

 

Laitteita on kuitenkin tuossa Thomsonissa tällä hetkellä..

- "peli pc" (lan)

- "htpc" (lan)

- smart tv (lan)

 

Kytkin (lan), jossa taas on kiinni:

- viritinvahvistin (nettiradiot yms)

- xbox one

 

muutamat wlan laitteet (puhelimet, tabletit yms)

 

Yhteys on todettu soneran puolesta toimivaksi. 

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +16

Sitten tarvitset VDSL modeemin etkä Ethernet reititintä jos aiot korvata Thompsonin kokonaan. Asuksen VDSL modeemit eivät tue Sonera IPTV:tä vaikka niissä olisi iPTV tuki. 

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +18

Mitäs on oikeasti toteutuva yhteysnopeus, vaikka speedtest.net. Ja onko stabiili?

Eli käytännössä en voi saada ostettua tällä hetkellä sopivaa reititintä mihin saisin kiinni yhden ftp-palvelimeksi ja toiseen usb porttiin tulostimen joka toistaisi ip-tv'tä?

 

€: Vai osaatko suositella jotakin reititintä?

Voin tarkistaa nopeuden vielä kun pääsen kotiin mutta heittäisinkö lonkalta että 33-40//7-9 olis speedtestin mukaan mitä linja antaa?

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +16

Tälläistä reititintä ei kuluttajapuolella oikein ole. FTP palvelimeksi en suosittele reitittimiä koska vaatii aikamoisen CPU:n eli erillinen vekotin paras juttu. Tulostin ehkä kannattaisi olla jo sellainen joka voisi kytkeä verkkoon ihan suoraan Ethernetillä. Nykyisissä tulostimissa itsestään ominaisuus toimia verkossa. Ei mitään hyvää VDSL yhteensopivaa jossa IPTV toimisi... Ehkä Asuksella saisi DD-WRT:llä... Kokeilemalla tietää mutta siinä pitkä säätöurakka edessä.

Noh täytynee miettiä jotakin muuta sitten ja kitkutella tällä thomsonilla.. En kyllä rupee tulostinta uusimaan sen takia että sen saisin verkkoon kun ihan hyvä tulostin kuitenkin on.

Vastaa