sonera viihteen kytkentä kotiteatteri järjestelmään

  • 29 January 2016
  • 2 kommenttia
  • 0 katselukertaa

Moikka. Elikkäs miten ton viihdepaketin pystyy asentamaan kotiteatteri järjestelmään ja muuttaako viihde paketti antenni talouden kaapeli tv:ksi?


2 kommenttia

Kunniamerkki +5

1. Sonera Viihde ei muuta kotitalotutta kaapeli-tv taloudeksi. Antenniverkon tarjonta pysyy samana. Sonera Viihteessä kanavasisältö välitetään internet -yhteyden kautta. Tämä mahdollistaa käytännössä samat kanavasisällöt kuin kaapelivarkossa. Tarjonta poikkea mahdollisesti sisällöntoimittajan rajoitusten vuoksi. HD -kanavien tarkkuus ei välttämättä yllä samaan kuin kaapelissa, antenniverkossa tai satelliitissa. Rajoittavana tekijänä on internet -yhteyden nopeus ja laatu.

 

2) Soneran Viihteen kytkemisessä kotiteatteriin ei voida antaa yksiselitteistä vastausta. 

Vaihtoehtoina on esimerkiksi se että kytket Viihteen diigiboksin televisioon hdmi -johdolla. Jos televisiossa on toinen vapaa hdmi johto ja se tukee acr (Audio Returning Channel) ja kotiteatteri tukee tätä, voidaan diginoksin ääntä hyödyntää kyseisellä tavalla.

 

Mikäli kotiteatteri hyödyntää hdmi signaalin läpivientiä, niin silloin boksi laitetaan teatterin sisäänmenoon ja jatketan televisioon. Boksissa on mahdollisuus coaxiaaliseen äänensiirtoon ja tämä voisi olla yksi vaihtoehto viedä tilaääntä kotiteatteriin. Kuitenkin vapailla kanavilla tilaäänet rajoittuvat lähinnä Ylen HD -kanaviin.

Motorolan boksista löytyy hdmi, rca, coax js optinen ääniliitäntä. Joten hyvin saa liitettyä kotiteatterivahvistimiin niin vanhempiin kuin uudempiinkin

Vastaa