Sonera Viihteen vaihtaminen Sonera Kodin Netti Teho


Terve!

 

Minulla on tällä hetkellä käytössä Sonera Viihde -paketti, joka tulee siis ihan puhelinpiuhasta koneeseen kiinni. Huomasin kuitenkin, että 100/5-yhteys olisi 30€ halvempi per kuukausi. Alkuperäisen nettiliittymän kanssa oli kuitenkin monenlaisia ongelmia, joten haluaisin selvitystä pariin kysymykseen:

 

1. Sonera Viihteellä ei toiminut Wii U:n nettipelit muuten kuin niin, että nelosportti puukotettiin suoraan siltaavaksi ja siihen laitettiin oma ADSL-modeemi kiinni. Voiko saman ADSL-modeemin laittaa kiinni myös valokuitumodeemiin ja onko yhden portin avaaminen omalle WLAN-lähettimelle yhä mahdollista?

 

2. IPTV:tä ei tietääkseni ole mahdollista saada ollenkaan valokuituliittymään? Jos siis päivitän yhteyteni, menetän pakostakin IPTV:ni?

 

Eipä kai muuta, näihin kaipaisin vastauksia.


6 kommenttia

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

Siis Valokuitu vai kaapelilaajakaista?

 

Tietääkseni 100/5Mbps nopeus on kaapelilaajakaistassa, joka siis vaatii kaapelimodeemin. Tässä kaapelilaajakaistassa ei toimi Sonera Viihde IPTV palvelu.

 

Valokuitu liittymiin saa samalla tavalalla IPTV palvelun kuin ADSL liittymiin.  

 

Kaapelilaajakaistassa on mahdollista sillata toki portteja. Ciscon modeemissa taisi saada kaikki siltaavaan tilaan. Silloin suositeltavaa olla erillinen reititin, Sonerahan jakaa MAX 5kpl julkisia IP-osoitteita per liittymä.

 

ADSL modeemin voi laittaa kiinni valokuitumodeemiin, tällöin tämä toimii kytkimenä. Muista vain poistaa ADSL modeemista DHCP palvelu pois päältä ja varmistaa että hallinta IP-osoite ei ole sama kuin valokuitumodeemin.

Siis valokuituun ei saa Sonera Viihdettä, eli tuota digiboksia jolle voi tallentaa ohjelmia ja katsella niitä myöhemmin?

 

 

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

Valokuituun saa Sonera Viihteen (digiboksin) samalla tavalla kuin ADSL liittymiin, niin kuin aikaisemmin mainitsin.

 

Kaapelilaajakaistoihin ja mobiililaajakaistoihin ei saa Sonera Viihdettä (digiboksi).

 

Sonera Viihde netissä ja mobiilissa palvelun saa kaikille liittymille operaattorista riippumatta Suomessa.

 

Saatavuuskyselystä näet mitä saat asunnollesi. http://www.sonera.fi/tutustu+ja+osta/nettiyhteydet/kodin+laajakaista/tilaa+kodin+netti

 

Oletko varma että sinulla on edelleen valokuitulaajakaista... 100/5Mbps nopeuden saa vain kaapelilaajakaistaan, jossa siis ei saa Sonera Viihdettä?

Jooh, elikkäs kyseessä on siis kaapelilaajakaista, joten Sonera Viihteen menettää jos päivittää nopeuden tuohon 100/5:een? Asia kunnossa, jos nopeutta tosiaan saa 5x enemmän alle puoleen hintaan, voinen luopua Sonera Viihteestä olettaen, että jatkossakin PC, Wii U ja PS4 pääsevät nettiin kuten ennenkin.

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

Kaapelilaajakaistassa nopeudet on välillä mitä sattuu voin sen sanoa... En nyt tiedä tarkaa aluettasi ja siitä se pääosin riippuu. Soneralla on Turussa vanha kaapelitelevisio verkko jossa nopeudet on 5-100Mbps paikkeilla lataus... Tästä varmaan löytyy valituksia täältäkin... jos haluaa etsiä...

 

Mutta kokeilemalla senkin tietää miten toimii alueellasi... Voihan sekin toimia ihan hyvin alueellasi... Tiedän että DNA:n asiakkaana toisella kaverilla toimii loistavasti kaapelitv:llä nettiyhteys.

Kerrostalomme on rakennettu vuonna 2006, joten olen ihan toiveikas siitä, että verkko toimisi jollain tapaa nopeasti. Valitettavasti mitään muuta kuin Soneraa ei tähän asuntoon voi hommatakaan.

Vastaa