Technicolor CGA2121 kokemukset


Tämmöstä modeemia saa nykyään Telialta. Saa nähdä onko parempi kuin muut ciscot? Pistin tilaukseen ja testaukseen. Kyseinen modeemi käy siis kaapeliverkkoon: Tässä specksit modeemista: http://www.normann-engineering.com/products/product_pdf/ccap_cmts_-_cable_modems/technicolor/CGA2121.pdf


238 kommenttia

Kerron myöhemmin miten toimii, kun saa testattua modeemia.

nettiyhteys katkeilee kun lyö kuormaa. mun mielestä huonompi kuin epc 3825, ei siis kannata hommata. Voi olla et paranee firmis päivityksillä, mutta ainakin tällä hetkellä keskeneräinen modeemi. Wifi yhteyden nopeutta on rajattu aika rankasti, maksimi on 40 megaa.

Tietokoneella siis wlanin maksimi on ton 40megaa sisään. Toisella wlan- reitittimellä sama adapteri kyllä antaa sen 100 megaa, joten jotain ihmeellistä tossa purkissa on. Puhelimella saa sen 100 megaa mitä pitääki. Yhteys on nyt ollut jo vakaampi ja katkeilua ei ole enää esiintynyt.

Jätin vielä asiasta vikailmoituksen ja Telia oli päivittänyt modeemin uuden firmiksen:

CGA2121E-ES-13-E1332-c7410r5713-171118

Nyt näyttäisi Wifi ongelmakin ratkenneen. 

Vaikuttaa juuri nyt että modeemi oli ihan kelpo ostos.

Pari viikkoa käyttöä nyt takana. Wifi on toiminut hyvin 5ghz verkossa ja 2.4ghz verkon käyttö on ollut tosi vähäistä. Modeemi on toiminut pääsääntöisesti hyvin, muutamia yhteyden katkeamisia on ollut. Yhteys on ollut johdon päässä ja modeemi ilmoittanut dns virheestä, joten vika on ollut Telian päässä. Hetken on ollut poikki yhteys ( n.30 sekunttia) ja taas on pelittänyt.

"Pistin tilaukseen..."

 

No mitä maksoi?

 

Taloomme tuli juuri talokaapeli, ja metsästän kaapelimodeemia. Valitettavasti Telian sivuilla ei löydy kaapelimodeemeja, ja Telian lähettämässä ilmoituskirjeessä lukee vain "voit tilata liittymätilauksen yhteydessä meiltä langattoman modeemin edullisesti". Hintaa ei mainita, ei edes tarjottavan modeemin mallia. Joten en tiedä onko kyseessä CGA2121, mutta jos on, niin haluaisin etukäteen teitää hinnan jotta voin tehdä hintavertailua ennen kuin otan Teliaan yhteyttä.

Modeemi maksoi 59,90€ ja tilasin sen omien sivujen chatin kautta. Toimitus oli ilmainen.

 

Modeemi on toiminut hyvin ainakin minulla.

@Androton: Valikoimissamme oleva kaapelimodeemi on juurikin Technicolor CGA212 ja sen hinta on 59,90e, kuten @jansaa80 jo totesikin :) 


 


 

Mulla on 2 päivää ollut kyseinen modeemi käytössä, tänä aamuna herätessä ei ollut laitteessa virtaa eikä sitä näköjään enää saa mistään. Onko ehdotuksia miten lähteä ratkaisemaan asiaa, vai onko jo mennyt rikki ja uutta tilalle? Kaikki peruskonstit oon kokeillu, eri pistorasiaa jne.

Kunniamerkki +14

@hearvo kirjoitti:

Mulla on 2 päivää ollut kyseinen modeemi käytössä, tänä aamuna herätessä ei ollut laitteessa virtaa eikä sitä näköjään enää saa mistään. Onko ehdotuksia miten lähteä ratkaisemaan asiaa, vai onko jo mennyt rikki ja uutta tilalle? Kaikki peruskonstit oon kokeillu, eri pistorasiaa jne.
Jos laite on Telian omaisuutta, eikä tosiaan ota virtaa ollenkaan ja johtojen kunto, liitännät, resetointi on tarkistettu niin vikailmoitusta vaan Telialle vaikka soittamalla tai omilla sivuilla. Eiköhän sieltä uuden laitteen saa..

Mistähän sait usernamen ja passun tonne netin asetuksiin, kun ei tunnu mitkään toimivan? Wlan sisään itsellänikin 40M vaan 100M netillä, että josko kattoisin oman firmwareni kans.

Default käyttäjätunnusta/salasanaa en varmuudella muista, mutta CGA2121E-ES-13-E1332-c7410r5713-171118 fifmiksen myötä tulee myös german kieli valittavaksi kirjautumisnäytössä.

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +3

Ainakin täällä oli default salasana tyhjä. Sain oman "järkäleeni" vanhan Ciscon korvikkeeksi joulukuun alussa. Firmis ei tähän päivään mennessä ole päivittynyt. Tulisiko tuon tapahtua jollain aikataululla automaagisesti vain onko päivitystä ruinattava erikseen?

Tuossa juuri soittelivat ja sanoivat resetoinnin päivittävän firmiksen. Ei kylläkään omalla kohdalla. Jos nettini vielä jatkaa pätkimistä, pyysivät ottamaan uudelleen yhteyttä ja todennäkösesti vasta sitten pakkottavat päivityksen läpi.

Tällä hetkellä painellaan vielä vanhalla CGA2121E-ES-13-E1332-c7410r5713-170713 firmwarella.

Ite jätin vikailmoituksen ja sen yhteydessä vaadin uudempaa firmis päivitystä. Se alkuperäinen firmis oli täysi susi, netti pätki kokoajan ja wlan nopeus oli rajoitettu. Mielestäni minunkin firmis päivitys piti pakottaa, ei muuten onnistunut.

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +3

Eipä tuolla resetoinnilla tosiaan ollut muuta vaikutusta kuin että se nollasi kaikki muokatut asetukset. Sama buginen firmis edelleen. Ei kai homma ihan näin voi mennä että jokainen joutuu tekemään vikailmoituksen erikseen saadakseen korjatun firmwaren?

Telia/Sonera on aina sanonut, että modeemit päivittyy automaattisesti verkon kautta. Niin ei ole koskaan käynyt ainakaan minulle. Pitää erikseen pyytää firmispäivitykset pakotettuna.

Päivitysten pitäisi kyllä automaattisesti modeemeille tulla, toki on tilanteita kun näin ei ole. Silloin ne pystyy pyytämään vikailmoituksen kautta :)

No jostain syystä itselle ja muille ei ole päivitykset tulleet automaattisesti. Ilmeisesti ollut aina se "poikkeustilanne" meillä.


kirjoitti:

...Sain oman "järkäleeni" vanhan Ciscon korvikkeeksi joulukuun alussa...


 

Oliko kyseessä Ciscon 3825 vai 3928? Vaihdoitko sen uuteen koska se ei enää toiminut kunnolla verkossa, vai toimiko se hyvin ja vaihdoit sen muuten vain? Kysyn ihan siksi, että vertailen käytettyjä modeemeja ja mietin niiden toimivuutta ja luotettavuutta. Noita Ciscon malleja näkee paljon käytettyinä.

Minulla oli ennen epc3825 ja vaihdoin kun tarvitsin 5ghz verkkoa ja en halunnut erillistä reititintä enää. Mielestäni tuo epc3825 on parempi ja varmempi kuin tuo epc3928. Noissahan ei käytännössä ole specseissä muuta eroa kuin epc3928:ssä on 300 meganen 5ghz wlan.

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +3

kirjoitti:

Oliko kyseessä Ciscon 3825 vai 3928? Vaihdoitko sen uuteen koska se ei enää toiminut kunnolla verkossa, vai toimiko se hyvin ja vaihdoit sen muuten vain?


Vieläkin vanhempi malli, EPC3000 ja Buffalon langaton reititin rinnalla. Yhdistelmä toimi varsin mainiosti. Kaapelimodeemin vaihtokäsky tuli Telialta. Kotiin tupsahti kirje, että postissa saapuu uusi kaapelimodeemi vanhan tilalle ja se on vaihdettava 7.12.2017 mennessä, jolloin vanha lakkaa toimimasta. Itse en tuollaista rumaa tiiliskiveä olisi kotiini hommannut.

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +3

Langaton verkko on kyllä täysi susi oletusfirmiksellä. Pätkii ja hidastelee. Tuli resetoitua taas turhaan modeemi uuden firmwaren toivossa. Ainut tapa saada toimivaksi on ilmeisesti maksaa.

Neuvoisin sinua tekemään vikailmoituksen, jossa kerrot ettei modeemi toimi niinkuin pitää. Kirjoita että toivot firmware-päivitystä pakotettuna, koska modeemi ei tee päivitystä automaattisesti. Minäkin sain päivitykseni näin.

 

https://www.telia.fi/asiakastuki/lomakkeet/yhteydenottopyynto

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +3

Ehdin jo pirauttaa aamulla duunista vikanumeroon. Nyt on uusi firmis ja ongelmat poissa.

 

Outoa kyllä vikanumeroon soitettaessa väitettiin ettei uutta firmistä ole ja ehdotettiin vanhan modeemin valtuutusta uudelleen. Siis mitä?! :-)

 

Vikailmoitus tuli kumminkin jätettyä ja tekstiviestillä tuli ilmoitus parin tunnin päästä firmwaren päivittämisestä. Kotiin päästyäni resetoin boksin ja homma oli siinä.

 

Firmware Version

CGA2121E-ES-13-E1332-c7410r5713-171118

Vastaa