Telewell EA-510 v3(c) Langaton

  • 28 September 2017
  • 3 kommenttia
  • 1 katselukerta

Tervehdys!
Minulla olisi kysyttävää TW-EA510v3(c) modeemia koskien...

Kyseinen purkki on toiminut minulla jo vuosia suhteellisen hyvin, mutta n. puoli vuotta sitten laitteen wlan ominaisuus poistui käytöstä itsestään. En pystynyt yhdistämään enää mitään muita laitteita verkkoon langattomasti, eikä modeemissa enää palanut "wireless" kohdassa vihreää lediä. Noh, itseltäni kun sattui löytymään toinen juurikin samanlainen Telewellin laite, otin sen käyttöön. Langaton toimi n. viikon hyvin, kunnes senkin kohdalla kävi samalla tavalla, eli purkin langaton ominaisuus vain poistui käytöstä ilman laitteen säätämistä /asetusten muuttamista. Koitin tuolta 192.168.0.254 osoitteesta saada langatonta takaisin käyttöön, mutta se ei ollut mahdollista, koska laitteen tilaa tarkasteltaessa "Langaton verkko" teksti oli harmaana (ei linkkiä siis langattoman asetuksiin) ja tekstin vieressä on punainen rasti ja sininen lukkosymboli. Ennen langattoman verkon käyttöönotto tapahtui vain yksinkertaisesti painamalla tuota "Langaton verkko" nimeä (joka aiemmin on ollut sininen eli linkki langattoman asetuksiin) ja painamalla se jälkeen avautuneesta valikosta Langaton verkko --> Ota käyttöön -->tallenna asetukset. 


Molemmilla purkeilla oli siis sama tilanne puolisen vuotta sitten, että langatonta verkkoa ei ollut enää mahdollista kytkeä päälle, joten luovutin asian suhteen ja päätin elää sitten ilman langatonta verkkoa. Tässä kuukauden sisään huomasin kuitenkin purkin "Wireless" kohdassa palavan vihreän ledin (joka ei siis ollut palanut moniin kuukausiin), kun satuin kulkemaan sen ohitse. Testasin puhelimella että löytyykö verkko  ja onnistuinkin jälleen yhdistämään langattomasti verkkoon. Tästä hämmentyneen katsoin vielä modeemin asetuksia ja huomasin että Laitteen Tila -kohdassa oli taas "Langaton verkko"kohdan vieressä  vihreä check -symboli, eli langaton oli taas toimintakuntoinen. Kaikki tämä oli tapahtunut ilman mitään asetuksia muuttamatta tai purkin nappuloita painamatta.

Tänään kuitenkin tapahtui taas sama, eli langaton vaan päätti mennä pois päältä, eikä langattoman asetukset ole taaskaan muokattavissa purkin asetuksissa.

Lieneekö asiaan mitään tehtävissä? Tuo Telewellin purkkihan on suhteellisen vanha jo, joten en ihmettelisi vaikka se olisi vain vanhuuttaan hajoamassa, mutta kummallista on se että molemmista purkeista katkesi tuo langattoman verkon käyttäminen n. viikon/parin sisällä toisistaan, vaikka WLAN on toiminut jo vuosia molemmissa. Testattu on tosiaan:
Sammuttamalla laitetta virta painikkeesta ja käynnistämällä uudestaan,
Käynnistetty selaimen asetuksista uusiksi nykyisillä ja tehdasasetuksilla,
Takana olevaa resettiä pohjassa laitteen ollessa päällä ja pois päältä ja käynnistää laite reset pohjassa,
WPS(?) painiketta pohjassa (WPS ledi vilkkuu kymmenen kertaa, ei muuta),
Tuorein mahdollinen Firmware päivitetty purkkiin,
Selaimella muutettu asetuksia kymmeniin eri suuntiin (mm. ulkoverkon profiili, ADSL-tila ja modulointi, Kehysrakenne, Protokolla ja oletuportti, Palomuuri pois päältä/päälle, NAT päälle/pois päältä, UPnP päälle/pois).

Näistä ei ole ollut jälleen hyötyä, joten näillä näkymin ei ole muuta tehtävissä, kuin odottaa ehkä taas kuukausia, jos tuo langaton käynnistyisi uudelleen itsestään joskus. 

-JK


3 kommenttia

Kunniamerkki +14

Kun kerran resetoinnit ja firmware päivitys ei auta, niin sanoisin että on aika päivittää vähän uudempiin laitteisiin. Uudemmissa on nopeampi wlan sekä 5ghz taajuusalue.

Heippa, ja tervetuloa Yhteisöön :)

 

Kyllä olen samoilla linjoilla Tilaston kanssa, eli laite alkaa vedellä viimeisiään. Mystistä, että langaton ominaisuus alkoikin yhtäkkiä taas toimia. Olet kaiken mahdollisen kyllä kokeillut mitä vain voit. Langaton verkko on laitteen ominaisuus, ja yleensä laitteet juuri alkavat vanhetessaan wlan-verkon kadottaa verkkoa tai yhteys alkaa hidastella.

 

Melkeinpä suosittelen uuden modeemin hankkimaan, ja tekniikkakin on kehittynyt, jos laite jo vuosia vanha 🙂 Saa kaiken hyödyn irti liittymästä, kun kaikki toimii kuten pitääkin!

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +18

Kuten jo tuossa @AnnikaJok totesi, laitteet tuppavat vanhentuessaan kadottamaan WIFI-ominaisuuden. Syynä on komponenttien väsähtäminen ja siten ailahteleva toiminta. Epäilen myös, että uusissa on signaalinkäsittely parantunut, joten yhteyskin saattaa toimia paremmin kuin tolla vanhalla. Suosiolla vaan eläkkeelle tuo laite. Jos ei operaattorin tarjoamaa halua, niin esim. Asuksen purkit (ei se kaikista edullisin) ovat olleet kohtuu varmoja, samoin myös Zyxel. Verkkolaitteissa kannattaa muistaa, ettei halpa ole se paras. Joku n. 100€ hintaluokassa oleva on melko yleispätevä ratkaisu. Sivuhuomiona: Jos asustaa kerrostalossa ja muut laitteet tukevat 5GHz taajuudella toimivaa Wifiä, harkitsisin sellaisen modeemin hankkimista, jossa tuo on. Monesti sillä voi ratketa hidastelut ja takkuamiset, jotka johtuvat 2,4GHz taajuusalueen tukkeutumisesta. Toki tuosta on muissakin paikoissa kuin kerrostalossa hyötyä. 

Vastaa