Telia X2 -päätelaitteen asetuksista ja ohjeista

  • 8 February 2021
  • 5 kommenttia
  • 76 katselukertaa

Joo, ohje on täällähttps://www.telia.fi/asiakastuki/laitteet/telia-x2-technicolor-dga43301. Miksihän modeemissa ei lue muuta kuin Technicolor x2?2. Modeempi on suhteellisen iso melkein tuplasti paksumpi kuin vanhemmat.Miten koko ei pienene kun tekniikan luulis kehittyvän samalla?3. Kannattaako langatonta 2.4Ghz pitää myös 5 Ghz kanssa yhtäaikaa päällä?5. 2.4GHz/5GHz Band Steering Threshold 80%, mitä tuo prosentti tarkoittaa=?6.Millainen palomuurin taso kannattaa pitää?

7. Onko channel paras pitää AUTO: ssa vai etsiä jollain tapaa parempi? Millä?


8.Generate QR Code - Generoi QR-koodi -mitä tällä voidaan tehdä?


Ohjeista en löytänyt pienintäkään vastausta näihin:


1.VPN Server - mithin voidaan käyttää?


2.Parental Controls - Mikä on MAC address? Voiko tässä määritellä puhelimen jolloin ei sillä ei voi päästä nettiin päivänä/aikan? Vai mitä rajoituksia?


3.Content Sharing -Mitä tähän voisi laittaa?


4.WAN service. -Mitä tällä tehdään?


 


Edit HannaSu: muokattu otsikkoa hieman.5 kommenttia

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +9

Kiitos kysymyksistä, nämä voikin olla monella muullakin mielessä, käydään toki läpi. Huomiona vielä, että verkkosivuillamme olevat ohjeet on tarkoitettu käyttäjille, jotka haluavat vain modeemin kytketyksi ja valmiiksi käyttöön. Tämän lisäksi on ylesimpiä ongelmatilanteita varten luotu tarkempia ohjeita (WiFi -verkon asetukset, reset jne.). Jos laitteen asetuksia haluaa muokata enemmän omaan käyttöön sopivammaksi, tulee itsellä tietää mitä tarkoitusta varten ja mitä asetuksia tulee muokata. Meillä on myös Telia Helppi -palvelu, jossa tekniset asiantuntijamme auttavat näissä asetuksien muutoksissa ja ongelmien ratkomisessa. 1. Miksihän modeemissa ei lue muuta kuin Technicolor x2?
- Modeemin takana on tarralappu, jossa on ilmoitettu tarkempi malli ja tarvittat WiFi -Salasanat, sarjanumero jne. Mitä modeemista sinun mielestäsi puuttuu? 2. Modeempi on suhteellisen iso melkein tuplasti paksumpi kuin vanhemmat. Miten koko ei pienene kun tekniikan luulis kehittyvän samalla?
- En osaa vastata tarkemmin laitteen suunnitelijoiden päätöksiä, mutta näkisin tilan olevan suuniteltua ja siten myös tarpeen. Tehokkaammat komponentit vaativat suurempia jäähdytysratkaisuja ja vie enemmän tilaa. Myös laitteen kuumeneminen vähenee jos ilma kiertää paremmin laitteen sisällä. 3. Kannattaako langatonta 2.4Ghz pitää myös 5 Ghz kanssa yhtäaikaa päällä?
-Taajuudet eivät häiritse toisiaan, joten huoletta voi pitää päällä. Toki jos tietää, että kaikki laitteet hyödyntää vain toista, niin voihan toisen sammuttaa, mutta ei sillä ole suurta merkitystä suorituksen kannalta. 5. 2.4GHz/5GHz Band Steering Threshold 80%, mitä tuo prosentti tarkoittaa=?
-Luku on raja-arvo, jonka mukaan laitteet vaihtavat taajuuksien välillä. Mitä pienempi luku on, sitä herkemmin laitteet vaihtavat taajuutta jos signaalin voimakkuus vaihtelee. 6.Millainen palomuurin taso kannattaa pitää?
- Suosittelen pitämään oletuksena, se on riittävä peruskäytössä. Jos avaat LAN4 portin siltaavaksi, tulee palomuurista huolehtia itse tarkasti. 7. Onko channel paras pitää AUTO: ssa vai etsiä jollain tapaa parempi? Millä?
- Jos käytössä ei ilmene ongelmia, on Auto paras ratkaisu. Jos langattomissa yhteyksissä esiintyy ongelmia, niin kannattaa kokeila toista. Puhelimeen voi ladata maksuttomia "Wifi anaylzer" sovelluksia, joilla voi tarkistaa, millä kanavalla on eniten liikennettä ja valita sen avulla kanava. 8.Generate QR Code - Generoi QR-koodi -mitä tällä voidaan tehdä?
- QR-koodin avulla voi helposti kirjautua laitteilla, jotka tukevat QR -koodin lukemista. Esim puhelimilla voi QR -koodin lukemlla yhdistää laitteen WiFi -verkkoon. Ohjeista en löytänyt pienintäkään vastausta näihin:
1.VPN Server - mithin voidaan käyttää?
- VPN -serverin avulla voi luoda yhteyksiä, joissa liikenne kierrätetään eri verkkojen kautta ja lähettäjän alkuperäinen verkko ei näy vastaanottajalle. 2.Parental Controls - Mikä on MAC address? Voiko tässä määritellä puhelimen jolloin ei sillä ei voi päästä nettiin päivänä/aikan? Vai mitä rajoituksia?
- MAC-address on osoite, joka on jokaisella verkkoon kytketyllä laitteella ja se on uniikki. Kyllä voit asettaa laitteelle omia ehtoja esim. nettiajan suhteen.3.Content Sharing -Mitä tähän voisi laittaa?
- Voit jakaa reitittimeen kytketyn massamuistilaitteen tietoja verkon muille laitteille.4.WAN service. -Mitä tällä tehdään?
- Yleisesti WAN (Wide Area Network) tarkoittaa ulkoista verkkoa, tuttavammin internettiä. WAN -asetuksia voi muuttaa, mutta suosittelen pitämään ne oletuksena jos ei mitään vaativaa tarvetta ole niitä muuttaa oman käytön vuoksi.


@HenriLie@  kirjoitti:


 1. Miksihän modeemissa ei lue muuta kuin Technicolor x2?
- Modeemin takana on tarralappu, jossa on ilmoitettu tarkempi malli ja tarvittat WiFi -Salasanat, sarjanumero jne. Mitä modeemista sinun mielestäsi puuttuu? 

Voisi lukea Technicolor x2 dga4330 koska sitä nimitystä sivuillannekin ja ohjeissa käytetään. Kohdassa devices siis näkee roikkujat eli conneted jotka tällä hetkellä ovat kiinni?. Miten saan tiputettua mahdolliset naapurit (en löytänyt ko. laitetta itsellä päällä) ja vanhan puhelimen jota jälkikasvu käyttää salaa.? Edit SannaMKoo: Lisätty lainaus

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +10

Se on aivan totta, laitteessa voisi myös lukea laitteen valmistajan antama malli laitteelle kokonaisuudessaan.  Devices kohdassa näet laitteet, jotka ovat yhteydessä reitittimeen. Naapurin laitteesta tuskin on kyse (naapurin tulisi tietää langattoman verkon salasana). Parental controls kautta voit määrittää mitkä laitteet ja miten voivat olla yhteydessä reitittimeen. Tarvittaessa tukea laitteen asetuksiin saat myös Helpin kautta.

Tuon esille toisen tähän laitteeseen ja manuaaliin liittyvän kysymyksen, kun se näyttäisi olevan sopiva ketju.


Minulla on siis käytössä Telia X2 DGA4330 -modeemi ja tarkistettuani sen hallintasivuja sekä tukisivujenne ohjeet (https://www.telia.fi/asiakastuki/laitteet/telia-x2-technicolor-dga4330) huomasin että mun modeemin kohdalla ohjeissa näkyvät kuvankaappaukset eivät vastaa hallintasivuilla näkyviä ominaisuuksia. Esim. WLAN-asetusten muuttaminen-kohdassa pitäisi ohjeiden kuvankaappausten mukaan pystyä esim. valitsemaan wifin kanavaa ja kanavan leveyttä. Nämä toiminnot eivät ole näkyvissä minulla, vaikka olen huomioinut "show advanced"-kohdan. Samoin pitäisi Wireless Data otsikon alla löytyä Analyzerit ja Client Monitorit. Minulla ne eivät löydy. Eli olisko tässä jonkinlaiset ominaisuudet jostain syystä pois käytöstä vai joku päivitys asentamatta? Nykyinen versio: 18.3.0710-2981008-20210218193114.

 

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +9

@jaostman  kirjoitti:Minulla on siis käytössä Telia X2 DGA4330 -modeemi ja tarkistettuani sen hallintasivuja sekä tukisivujenne ohjeet (https://www.telia.fi/asiakastuki/laitteet/telia-x2-technicolor-dga4330) huomasin että mun modeemin kohdalla ohjeissa näkyvät kuvankaappaukset eivät vastaa hallintasivuilla näkyviä ominaisuuksia.


Kiitos huomautuksesta, ohjesivuilta on jäänyt kuva päivittämättä. Ilmoitan ohjeen päivitystarpeesta eteenpäin ja korjataan tieto vastaamaan uusimman ohjelmiston näkymää.

Vastaa