Telian Digiboxi Arris VIP5305 ei ota vastaan 5 GHz:in lähetettä kännykästä. Tietokone toimii hyvin.

  • 19 October 2020
  • 3 kommenttia
  • 0 katselukertaa

Telialla on yhtä huono palvelu kuin on ollut Posti-Telellä ja Soneralla.

Ongelmaani, joka koskee TeliaTV Arris VIP5303 digiboxia. Digiboxi toimii 2,4 GHz:in taajuudella eli ottaa vastaan lähetettä kännykästä.

Haluaisin ottaa käyttöön 5 GHz:iä, koska kaupunki olosuhteissa on paljon naapurustossa 2,4 GHz:in lähetettä. Tietokoneeni toimii hyvin 5 GHz:illa.

Telialla ei ole muuta ratkaisua, kuin minun pitäisi ostaa Telian reitin. Heillä ei ole kumminkaan vastausta siihen, että toimiiko heidän reititin tässä tapauksessa !

Erittäin huonoa palvelua !

Pitääkö Telia asiakkaita pilkkana ?

Eivät suostu lähettämään Arris digiboxia eikä reititintä, jotta voisin varmistaa mistä "vika" johtuu.

Jokin tässä haisee.

Asiakkaat sitoutetaan 2 vuoden sopimuksille yksipuolisesti !

Yritåppä purkaa sopimusta.

Onko tällainen toiminta hyväksyttävää "rosvoilua" ?

 

 


3 kommenttia

Morjesta @eeriikki ja Tervetuloa Yhteisöön!

 

Ei ole mitään syytä miksi digiboksi ei toimisi tuossa 5Ghz -verkossa. Tätä suosittelemme myös käyttämään. En kuitenkaan suosittele käyttämään puhelinta hotspottina johtuen siitä että yhteyttä voi häiritä saapuvat puhelut sekä puhelimen muu käyttö. Puhelimen käyttöikä voi myös lyhentyä huomattavasti johtuen suuresta käytöstä.

Mikäli kuitenkin haluat käyttää puhelinta hotspottina niin kertoisitko tarkemmat asetukset miten määrität tuon hotspotin? Erotatko verkot toisistaan ja jaat pelkkää 5Ghz -verkkoa vai ovatko molemmat mukana jaossa.

Nyt on kysymyksessä 5 GHz:in käytöstä.

Onko siinä kysymys protektionismistä ?

Asiakaspalvelu on edelleenkin erittäin ylimielistä.

Tyypillistä Helsinkiläisyyttä !


@eeriikki@  kirjoitti:

Asiakaspalvelu on edelleenkin erittäin ylimielistä.

Tyypillistä Helsinkiläisyyttä !


En ole Telialainen enkä asiakaspalvelija, vaan Telian pitkäaikainen asiakas. En myöskään asu Helsingissä enkä edes haluaisi asua, asun pienen kaupungin laitamilla mutta sisimmässäni haluaisin asua maaseudulla.

 

Yhdyn Telian näkemykseen siitä, että puhelimen hotspot ei ole järkevä ratkaisu/tarkoitettu tällaiseen. Todellakin puhelun tullessa puhelin hyppää joko 2G- tai 3G-verkkoon ellei ole VoLTE käytössä. Tämä aiheuttaa pahoja häiriöitä puhelimen jakamaan nettiin. Lisäksi puhelinta olisi pidettävä koko ajan laturissa että homma saadaan toimimaan pidemmän päälle.

 

Miksi et hanki kiinteää laajakaistaa, jotta asiat saataisiin kerralla toimimaan kunnolla? Toki se maksaa, mutta sama lainalaisuus pätee että ilmaiseksi/halvalla ei saa hyvää. Jos aito kiinteä on liian kallis hankinta tai sellaistaniin silloin mobiilireititin on ainoa vaihtoehto. Sellaisia saa jopa alle satasella - paljon edullisemmin kuin hyvän puhelimen.

Vastaa