Telian kuitu Salon alueella

  • 29 September 2017
  • 9 kommenttia
  • 0 katselukertaa

Moi,

 

näemmä Telia päättänyt vetää kuitua Salossa (Vanutehtaankadulla tällä hetkellä oja auki). Lounean gigasella on liikaa hintaa, joten taidan Teliaan siirtyä, kunhan tuo giganen on saatavilla. Onko minkäänlaista aikataulua milloin saa yhteyttä tilailla? 

 

Lisäilin yksityisiin muistiinpanoihini osoitteeni. Jos ei modet kuitenkaan näe niin kysellään näin yleisesti kauriskallion alueesta (keinupuunpuiston lähettyvillä olevat alueet).


9 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +18

Morjes! Vaikken itse Telialta ole, niin tuli mieleen eräs seikka. Onhan tuo nimenomaan taloliittymiin tarkoitettua kuitua? Teliahan voi rakentaa kuitua vaikkapa alueen tukiasemille tai sitten vaikka jotain FFTC eli kuitua kaappeihin joissa sitten VDSL -keskitin. Toivottavasti kuitenkin ihan tilaajaliittymiä varten tuota vedetään.

Moi,

 

siitä en tiedä. Työmaan vieressä mainostetaan "huippunopeita yhteyksiä". Alueen rivitaloihin tulee jo kuitukaapeli joka asuntoon, joten toivon, että Telian giganen tulee saataville.

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +18

@kaskii kirjoitti:


Moi, siitä en tiedä. Työmaan vieressä mainostetaan "huippunopeita yhteyksiä". Alueen rivitaloihin tulee jo kuitukaapeli joka asuntoon, joten toivon, että Telian giganen tulee saataville.


Okei, no tuostahan kannattaa olla aspaan yhteyksissä, varmasti saa parhaimman tiedon. Kyllä täällä Yhteisössäkin Telialaisia pyörii, mutta voi jäädä hieman vaillinaiseksi saatavuuden selvittely, kun ei voida asiakastietoja tutkia. Ja onhan se hyvä, että täällä asiasta keskustellaan, sillä joku toinen alueen asukas voi olla samaa tietoa etsimässä. Toivottavasti nopeat yhteydet tulisi saatavillesi!


@Purnipsi kirjoitti:

 

Toivottavasti nopeat yhteydet tulisi saatavillesi!

Ymmärsin, että kysyjällä on jo saatavuus Lounean kuituliittymälle, mutta hinta ei miellytä. No, olemmehan jo kaikki osallistuneet Såneran tukemiseen verorahoillamme niin ehkä sieltä sitten saisi tukien myötä edullisemman liittymän?

Vaikea on keksiä kotikäytössä gigaiselle liittymälle käyttöä. Lounean hinnastossa 1000/100 maksaa 99 eur/kk, mutta 500/100 liittymän saa jo 79 eur/kk hintaan. 

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +18
@Kimppikoo kirjoitti:Purnipsi kirjoitti:

 Toivottavasti nopeat yhteydet tulisi saatavillesi!

Ymmärsin, että kysyjällä on jo saatavuus Lounean kuituliittymälle, mutta hinta ei miellytä. No, olemmehan jo kaikki osallistuneet Såneran tukemiseen verorahoillamme niin ehkä sieltä sitten saisi tukien myötä edullisemman liittymän?Vaikea on keksiä kotikäytössä gigaiselle liittymälle käyttöä. Lounean hinnastossa 1000/100 maksaa 99 eur/kk, mutta 500/100 liittymän saa jo 79 eur/kk hintaan. 


Tässä viittasin Telian yhteyksiin. Ihan hyvä, että valinnanvaraa tulee. Jossain sentää kuitu on mahdollista saada ilman ihan poskettomia ponnisteluja.

Kyllä nykyinen 100/50 riittää "normaaliin kotikäyttöön", mutta kun suoratoistetaan 1440p ja varsinkin 2160p laitteille niin kapasiteetti loppuu. Lisäksi meillä käytetään yhteyttä muuhunkin kuin "normaaliin kotikäyttöön".

 

Miksi maksaisin firmalle, johon olen tyytymätön, tuotteesta kaksinkertaisen hinnan kun melkein kaikilta isommilta kilpailijoilta saa saman tuotteen puoleen hintaan? Lounea ei anna muiden operaattoreiden käyttää omiaan piuhojaan, joten jos Telia vetää tänne omat piuhat niin on ihan tervetullutta kilpailua.

Moi @kaskii! Ei nähdä osoitettasi tätä kautta, mutta tsekkasin Salon tilanteen näin yleisesti, enkä löytänyt mitään tietoa kyseisestä kuituprojektista tai aikatauluista lähikuukausien osalta. Tämä ei tarkoita etteikö kuitua olisi sinne tulossa jossain vaiheessa, mutta tällä hetkellä ei ole tarkempaa tietoa. Jos/kun kuitu tulee saataville, niin ilmoitamme siitä hyvissä ajoin kaikille asukkaille, joita asia koskee :)

Hmm, outoa kun kylttikin mainostaa Teliaa. Mutta jäädään seuraamaan tilannetta.

Tsekkasin vielä 4G-puolen ja sinne on näköjään tulossa uusi tukiasema hyvin lähelle Vanutehtaankatua. Arvioitu valmistuminen loka-joulukuu 2017, joten vahvasti näyttää, että kyse on juurikin tästä. Tämä on merkattu myös Rakenteilla olevat verkot -karttaamme.

Vastaa