Telian nettipakettien infot paremmiksi

  • 5 September 2018
  • 4 kommenttia
  • 7 katselukertaa

Tervehdys, katselin avoimelle kuidulle palveluntarjoajaa ja telialla olisi paketit M (50Mb/s), L (100Mb/s), XL (200Mb/s), XXL (1000Mb/s) ... ja siinä onkin about kaikki mitä paketeista tiedän. 

 

Ei ole infoa onko kiinteä IP, ei ole Uploadkaistaa merkitty, normaalistihan valokaapeli on aina symmetrinen. Eli jos otan 200M paketin, saan 200/200 liittymän? Mutta alkoi vain epäilyttämään kun osalla kilpailijoita ei ole symmetrinen, vaan jotain mopoja 1000/100 yhteyksiä. Jaksan kyllä helposti odottaa että päivitykset ulee peleihin vaikka olisi vain 100M yhteys, mutta jos pitää oikeasti tehdä jotain ja lähettää vaikka joku editoitu video maailmalle, menee hermot hitaalla uploadilla.

 

Toisaalta telialla ei ole kytkentämaksua, en paljoa menetä vaikka saisin jonkun aneemisen 1000/100 liittymän, voihan sen sitten perua ja ottaa hitaamman (en myöskään löytänyt hinnastosta nopeuden muutoksen hintaa?)

 


4 kommenttia

Nuo infot oli jemmattu tänne: https://www.telia.fi/kauppa/kodin-netti/netti-kotiin keskelle sivua tuollaisen erikseen avattavan pikkulinkin taakse.

 

 

Muistan kun itsekin metsästin näitä kissojen ja koirien kanssa kun muuton jälkeen ihmettelin miksi uuden liittymän upload oli 10M vaikka piti olla symmetrinen(muistin lukeneeni).

 

Nyrkkisääntönä oikealla kuidulla kaikki L-liittymään on symmetristä, suuremmissa nopeuksissa upload on syystä X rajattu 100M.

 

Edit: Ja kiinteän IP-osoitteen tarpeellisuutta kotiliittymiin selvitetään täällä, eli sellaista ei ole vielä saatavilla.

https://yhteiso.telia.fi/t5/Blogi/Kysely-Kiintea-IP-osoite-kodin-laajakaistaan/ba-p/169627

@leopard'lta erinomaisen kattava viesti 🙂 Kootusti nopeudet löytyvät myös palvelukuvauksesta. Liittymän nopeusluokan laskun hinta on 15€.

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +14

@leopard@  kirjoitti:

Toisaalta telialla ei ole kytkentämaksua, en paljoa menetä vaikka saisin jonkun aneemisen 1000/100 liittymän, voihan sen sitten perua ja ottaa hitaamman (en myöskään löytänyt hinnastosta nopeuden muutoksen hintaa?)


Gigaisessa kuluttajaliittymässä on tosiaan upload-kaista rajoitettu keinotekoisesti 100 Mbittiin, vaikka "maailmalla" on runsaasti symmetrisiäkin liittymiä ja tietenkin kuitu on aina symmetrinen. Tämä upload-kaistan kuristaminen on kuitenkin sellainen suomalainen ilmiö, joka tuntuu vaivaavan useimpia operaattoreita.

 

Olen ajanut tämän upload-kuristimen poiston puolesta (olisi vähemmän conffaamistakin liittymää toimitettaessa), kuten myös kiinteän IP:n saatavuuden puolesta. Liityhän sinäkin "kerhoon"; koska väittäisin että Telia taitaa olla ainoita operaattoreita, joita edes kiinnostaa asiakkaan mielipide. Monella muulla näistä on turhaa edes keskustella, mutta näistä on saatu ihan oikeasti vuoropuhelua aikaan joten kannattaa ehdottaa! Tällainen keskustelu, jota on käyty on kyllä varmasti ensimmäinen laatuaan.

 

Jos Telia uskaltaisi olla asian suhteen edelläkävijä ja poistaa täysin keinotekoisen epäsymmetrisyyden, niin kenties muutkin operaattorit seuraisivat perässä!

 

Keskustelua täällä:

Kysely-Kiintea-IP-osoite-kodin-laajakaistaan

Kiitokset vastauksista, otin sitten 100/100, ainakaan ei tartte maksaa yhteyden *hidastamisesta*, DNA'lla nopeuden nosto oli ilmaista, toivoittavasti teliallakin jos tarvitsee download -kaistaa.

 

@SINAD piti kanssa IP' ketjuun vastata. En pistäisi ollenkaan pahakseni jos olisi kiinteä IP

Vastaa