Toimivatko kaapelimodeemit muiden operaattoreiden verkoissa ?

  • 22 October 2021
  • 2 kommenttia
  • 12 katselukertaa

Kunniamerkki +4

Muutin BLC:n reviirille Savoon ja täällä huitsinnevadassa kaapelimodeemit on hinnoiteltu rötväkästi (129 €). Kysymys: onko toivoa, että Telialta Hesassa,  taloyhtiösopimuksen mukana, ilmaiseksi saamani kaapelimodeemi toimisi täällä ?

 


2 kommenttia

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +5

Tarkista nyt ensin onko se modeemi "saatu" vai onko se vuokralaite, josta Telia perii 0€/kk. Jos se on vuokralaite, se pitää palauttaa Telialle.

Kunniamerkki +12

Riippuu laitteesta. Jos on tavallaan itse ostettu eli jonkun tietyn valmistajan laite sellaisenaan niin lähtökohtaisesti voisi olettaa toimivan, mutta sitten jos laitteessa on esim. Telian logot ja sisällä on joku viritetty firmware niin ei voi antaa enää mitään takeita yhtään mistään, koska laitteen rakennetta/toimintoja on silloin muunneltu operaattorin toimesta, eikä se siten välttämättä toimi enää standardien mukaisesti. Voit yksinkertaisesti ajatella asian samalla tavalla että haluaisitko käyttää esim. pesukonetta, jota joku koti-insinööri on vähän itse viritellyt. Ei kai tuo 129 eur kertamaksu varmasti toimivasta pitäisi olla kovin iso ongelma.

Vastaa