Skip to main content

TW-AEV510 AC v2 ja Soneran VDSL-liittymä


Vanha Zyxellin modemi tuli tiensä päähän ja hankin tilalle TeleWellin TW-EAV510 AC v2 modemin, joka pitäisi olla yhteensopiva SOneran liittymän kanssa. Piuhat kiinni ja kaikki menee hyvin siihen asti, kun pitäis saada ip-osoite mutta eipäs vaan saa osoitetta. Purkin setup kertoo "Yhdistää" mutta mitään ei tapahdu. Kokeilin huoneiston muissakin pistokkeissa ilman tulosta. Firmis on päivitetty ja laite resetoitu - ei vaikutusta. Mistähän homma kiikastaa? Liittymänro on 346-449059.

3 kommenttia

Sulle näyttäisikin olevan tulossa jo uusi modeemi, toivottavasti on perillä mahdollisimman pian 🙂 Sillä kyllä yhteyden pitäisi taas rokata!

Jep, Sonera toimitti uuden modeemin, joka oli TW-AEV510 v2 eli itse hankkimani modemin pienempi malli. Takuu varmasti Soneran tukema malli (itse olivat sen toimittaneet) joka piti lähteä toimimaan laittamalla piuhat kiinni. Toisin kävi - ei saanut ip-osoitetta tämäkään modemi. Ainoa modemi, joka toimii on vanha pätkivä modemi, kaikki muut jämähtää samaan paikkaan - DSL-linkki nousee mutta ip-osoitetta ei vaan tule. Paikan päällä käynyt Soneran asentaja totesi että SOneran on toimittanut viallisen modemin ja uusi tulee ensi viikolla. Tiketti kiinni ja tekstiviesti asiakkaalle "Korjaaja on korjannut vian ja tiektti suljetaan" - näyttää paremmalta kuin että tiketti roikkuisi auki liian pitkään.

Eli soneran mielestä minulla on ollut huono tuuri kaikkien modeemien kanssa, kun mikään viidestä uudesta modeemista ei toimi. Vanhasta talosta johtuen laskettiin linja nopeutta 100/10 -> 70/7 jotta vanha modeemi pysyisi linjoilla hiukan luotettavammin. Sopparihan on tosin 100/10 ja siitä nopeudesta maksan....

Surkea esitys kaikenkaikkiaan. Nyt meillä on meneillä uuden, toivottavasti luotettavamman palvelutarjoajan löytäminen.

No on kyllä ollut huonoa tuuria modeemien kanssa!


Talon sisäverkko rajoittaa huippunopeuksia, mutta käsitin että vaihteluvälin sisällä nopeus on kuitenkin ollut? Talon kaapeleista johtuen nopeutta on jouduttu rajaamaan jo 70/7, tiedätkö onko talon sisäverkkoon suunnitteilla parannuksia?

Vastaa