Uuden ADSL-modeemin wlan-ongelmat

  • 15 September 2016
  • 1 kommentti
  • 0 katselukertaa

Loppukesän ukkoset hajoittivat Thomson ADSL-modeemin. Sonera lähetti tilalle Technicolor-merkkisen modeemin. Uusi modeemi toimii hyvin lukuunottamatta WLAN-yhteyksien ongelmia.

Modeemi on yhteydessä wlanin kautta: lumia (win8.1), lumia (win10), iphone, läppäri (win10) ja tp-link wlan extender.

Jostain syystä uusi modeemi jatkuvasti kadottaa/unohtaa muodostettuja WLAN yhteyksiä. 

Yhteydet häipyvät modeemin wlan yhteyksien listalta. Modeemin wlan-listalla säilyy ylensä vain win10 lumia ja läppäri. Yhteyden kadottaneissa laitteissa kyllä näkyy yhteys, muttei tietenkään toimi.

Myös yhteyden säilyttäneissä laitteissa on usein ilmoitus: ei internet-yhteyttä. Tämä tulee kuntoon yleensä katkaisemalla wlan yhteys ja yhdistämällä uudelleen. 

Yhteyden kadottaneiden laitteiden wlan- ja internetyhteys korjaantuu joskus poistamalla yhteys + yhdistämällä uudelleen, toisinaan modeemin uudelleenkäynnistyksellä tai muilla vastaavilla toimenpiteillä. Vika palaa muutaman tunnin-vuorokauden sisään.

Olen kokeillut eri wlan-kanavia ja asetuksia, ei toivottua tulosta. Jatkuva jumppaaminen tämän wlan-ongelman kanssa alkaa jo kyllästyttämään, iphone ja lumia8.1 ovat jo siirtyneet 4G yhteyteen...

Mikä menee vikaan, vai onko modeemissa vika?

Entisellä Thompsonilla ei ollut wlan-ongelmia.

Kiittäen avusta, Juha

 


1 kommentti

Kokeile laittaa niiden mac osoitteet whitelistille?

eli wlan kohdasta odotat vähän aikaa että siihen tulee se hiton ikoni,klikkaat ylempää verkon nimeä->

sieltä oikealta yläkulmasta advanced->rullaat alas->Access Control List->whitelist.Vähän sekava ja hiiidaas gui ja taitaa puuttua monta eri optiota tuolta taas vaihteeksi.Voi johtua myös win10/kännyköistä jotka päättää katkaista yhteyden jostain syystä.Käytä 5Ghz verkkoa jos haluat nopeimmat yhteydet.Itse yrittäisin jakaa noi laitteet 2.5Ghz/5Ghz yhteyksien välillä eli hitain 2.4Ghz ja nopein 5Ghz ja käyttäisin erillistä wlan routteria koska laitteita on noin monta koska nämä ei tunnu tykkäävän että wlan/vdsl on samaan aikaan päällä.

 

 

Vastaa