Valokuitu FTTB

  • 21 February 2015
  • 7 kommenttia
  • 57 katselukertaa

  • Anonymous
  • 0 kommenttia

Miten minusta tuntuu, ettei mitään vaikutusta ole tullut, kun vaihdettiin valokuituun  FTTB. No ei tietenkään, kun se ei tule suoraan huoneeseen, vaan jää jakamoon ja kupari jatkaa eteenpäin.

 

Taloyhtiöllä ei ole muuta mielessä, kuin rahastus.


7 kommenttia

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

Siis millainen yhteys sinulla on?

 

FTTB juu eli kuitu jakaamoon, mutta onko se VDSL vai ADSL2+ joka tulee huoneistoosi...

 

Eli VDLS maksiminopeus on 100/10 ja ADSL2+ on 24/2.

Ihan Soneran kaapelillamodeemilla ollaan menossa. 

 

Aiemmin oli 100/5 ja valokuidun myötä pitäisi olla 100/10 mutta eihän tuo tunnu missään, lataamiset ja lähettämiset ovat yhtä nopeat kuin ennenkin.

Kunniamerkki +10

Kuten tuossa edellä Olkitu jo mainitsi, niin noita nopeampi yhteyksiä et saa. Aivan kuten olit jo käytännössä havainnutkin. 

 

Ongelmanahan on taloyhtiösi sisäverkko. Pitäisi saneerata yleiskaapeloinnin osalta eli väh. CAT6 parikaapelointi ja OS2 valokaapelointi talojakamosta huoneistoihin. Oikeastaan hyvinhän tuo tuntuu nykyisellä kaapeloinnilla toimivan.

 

En oikeastaan valittaisi yhtään, jos operaattori on "kuiduttanut" kiinteistönne jo valmiiksi. Kannattaa olla tyytyväinen. Moni haluaisi kuidun taloonsa, mutta kun ei ole tarjolla. Eikä edes tiedossa milloin tulee.

 

Eipä muuta kuin taloyhtiössä suunnittelemaan remonttia. Tietoverkko saneerataan yleensä samassa yhteydessä, jos on tarvetta tehdä putkistoremontti. Mikäli putkiremppaa ei ole tiedossakaan, niin siitä huolimatta voidaan tämä ko. tietoverkko uusia. Tosin sen läpimeno voi olla taloyhtiössä hankalaa, mikäli valtaosa ei katso sitä tarpeelliseksi tässä vaiheessa.

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

Millainen kone sulla on? Tietokoneen nopeudet vaikuttaa internet yhteyksiin?

 

Et huomaakkaaan eroa tavallisen verkkosivujen latauksissa... mutta kyllä se varmaan huomaat pingeistä ym...

 

Tiedostojen latauksissa ei myöskään huomaa jos lähettävä palvelin ei lähetä nopeammin vain.. Torrenteissa se huomaa parhaiten jos otat sellaisen torrentin jota jaetaan todella paljon...

 

Kuinka nopean yhteyden tarvitset, 1Gbps? Toki jos ei jaksa odottaa tuntia että 50Gt tiedosto latautuu netistä :D

 

Itselläni 100/100 kuitu ja tosi tyytyväinen kun saan sen 19.90€/kk hintaan taloyhtiössä siis... Toisessa puolella maailmaa saa maksaa sitten jokaisesta gigatavusta erikseen... 

 

@kefiiri jos on rahaa ja tahtoa niin saa niin nopean netin kotiin kuin haluaa... kunhan on valmis maksamaan. 

 

 hyvä että valitat se on oikein, eihän mikään parane jos ei valita mistään. Mutta sinulla on ihan tarpeeksi nopea yhteys lähes kaikkeen... Jollakin on se 1Mbps kaista ja se sitten on todella hidas...

HP h8-106 1sc

 

Itse kyllä maksan Soneralle. Taloyhtiö antaisi 10 megaa ilmaiseksi, mutta minäpä en kelpuuta sitä.

 

En kyllä tarkoittanut torrentteja, koska en tarvitse niitä. 

 

Nykyisellään käytän enemmän tablettia ja wi-fin kautta käytän nettiä ja sähköpostia. Joskus käy niin, että wi-fi ei jostain syystä toimi, niin pistän sim-kortin tablettiin ja tabletti toimii niin kuin älypuhelin.

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

Minkalainen modeemi / WLAN reititin sinulla on (merkki ja malli)? Yleensä on modeemissa / reitittimessä ongelma jos WLAN ei toimi. 

 

Perus netin käyttöön 10 Mbps kaista riittää loistavasti... Minulla on 100/100 kaista siksi että käytän paljon tiedostojen siirtoon... 

Kunniamerkki +10
Olkitu, eiköhän tuo nyt ole vähän realismista kaukana, että jokainen saa niin nopean netin kuin haluaa, kunhan on valmis maksamaan. Miljonääritkin joutuivat perustamaan osuuskunnan, jotta kuituhanke lähti etenemään.

Eikä se muuten taida taloyhtiössäkään olla niin yksioikoista alkaa tekemään omiin nimiin omaa kuitusisäverkkoa. Se on taloyhtiön infraa ja se kuuluu taloyhtiölle, toki jos kustannat itse rempan koko taloon.

Järki käteen, kannattaa nyt pysyä todellisuudessa.

Vastaa