Valokuitu, Lappeenranta

  • 15 November 2017
  • 5 kommenttia
  • 0 katselukertaa

Lappeenrannassa, Eteläkadulla, 53500-alueella huomasin, että kuitua kaivetaan tien varren yrityksille.

Onkohan mitään mahdollisuutta kuiduttaa läheiset tiheästi asutut omakotialueet? Itseltänikin olisi vain 600 metriä tuohon kuitutyömaahan.

Ilmeisesti kaapelinetin takia tätä aluetta ei kuiduteta, mutta minä olen kaapelin toimivuudesta saanut jo vuosia sitten tarpeekseni. Kymmeniä, tai jopa 100+, soittoja vikapalveluun ja robotille, pätkii pätkii. Irtisanoin sitten pettyneenä koko kaapelin.  Voisitte edes jotain kyselyä järjestää alueen halukkuudesta kuituun.


5 kommenttia

Moi @kopsutin ja tervetuloa Yhteisöön!Onko Avoin Kuitu tuttu juttu? Se on kehittämämme kuidutusratkaisu juurikin omakoti- ja paritaloalueille. Sivulla https://www.avoinkuitu.fi/ löytyy rutkasti lisätietoa. Sitä kautta voit myös tarkistaa alueesi tilanteen ja ilmaista kiinnostuksesi valokuitua kohtaan.

Tuttu on, ilmaistu on, en pidätä hengitystä...

Kaupungin rajojen ulkopuolelle vedetään kuitua joka taloon ja mökkiin ilmeisesti EU-tuella, mutta kaupunkialueelle ei mitään.

 

Okei, Avoin Kuitu vaatii tosiaan sen, että alueella on vähintään 120 kotitaloutta, joista vähintään puolet haluaa valokuidun. Kannattaa siis kertoa tästä mahdollisimman monelle naapurille ja halutessasi voit myös ilmoittautua alueen kuitulähettilääksi.

Hei, Taipalsaarelle mökille sais tällähetkellä 3000€Kotiin ei saa kuin kuparin, kun kaupungin rahat menee mihin menee ... eivät ole kiinnostuneita infran rakentamisesta .... ? Meidänkin taajamassa on vanhat kuparit ...joo edit Merja_J: yhdistetty kaksi kommenttia

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

@nykan@  kirjoitti:


Hei, Taipalsaarelle mökille sais tällähetkellä 3000€Kotiin ei saa kuin kuparin, kun kaupungin rahat menee mihin menee ... eivät ole kiinnostuneita infran rakentamisesta .... ? Meidänkin taajamassa on vanhat kuparit ...joo  


Omat vanhemmat myös asuvat "syrjäseudulla" ja siellä oli aikoinaan tällainen kyläkuituhanke ja muistaakseni EU tuki sitä jotenkin. Liittyminen oli siitä huolimatta arvokasta eikä kuukausimaksu vieläkään mikään edullinen ole mutta päivääkään eivät ole katuneet. Nyt näkyy telkkari ilman antennia ja netissä nopeutta riittää. Itse asustelen kaupungissa kuparin ja mobiilinetin varassa, joten odotellaan että kehitys kehittyy ja kuitu tulee jossain vaiheessa. Tuo avoimen kuidun sivusto on tosiaan se johon kannattaa kiinostus ilmoitella. Kun halukkaita on tarpeeksi, nytkähtää asia sitten eteenpäin. Odottavan aika on toki pitkä :smileyembarrassed: 

Vastaa